Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση με θέμα "Δωρεά Οργάνων σώματος και ομφαλοπλακουντιακού αίματος"(φωτο-βίντεο)

>

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου,η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της Γιούλης Κιτσάκη,με θέμα "Δωρεά Οργάνων σώματος και ομφαλοπλακουντιακού αίματος".

Σε ...
μια γεμάτη αίθουσα από επιστήμονες και πολίτες ολοκληρώθηκε μια πολύ σημαντική ενημέρωση ,με έντονη συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση.

Αρχικά την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Αι/νιας Χριστίνα Σταρακά ,η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή ενημέρωση και φυσικά τον κόσμο που έδωσε το παρόν.



Στην συνέχεια αναγνώστηκε χαιρετισμός της διοικήτριας του  Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών Παρασκευής Γεωργιοπούλου,ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Αιτ/νιας Κώστα Μαμασούλα,ο οποίος αναφέρθηκε στις σκέψεις των μελών που οδήγησαν στο να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.



Στην συνέχεια ήταν η σειρά της Αγαθής Λαζούρα που εκπροσώπησε τον Σ.Ε.Α Καινουργίου "Η Χρυσοχεριά",



του ιατρού Γιώργου Αγραφιώτη που εκπροσώπησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου,



του Γιάννη Τσιντζέλη ως πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.



Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας της νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης, ο οποίος δήλωσε ότι το νοσοκομείο Αγρινίου είναι δίπλα στους ιατρούς και τους πολίτες και οι πολίτες να μην διστάζουν να ζητούν την συμμετοχή του Γ.Ν.Α όπου μπορεί.




Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο από την live μετάδοση του kainourgiopress


Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος φυσικοθεραπευτών Αιτ/νιας & Λευκάδας Ανδρέας Κομματάς


ενώ ακολούθησε η συγκινητική περιγραφή της μητέρας της Νίκης ,ενός κοριτσιού που έφυγε πρόωρα από την ζωή και έδωσε ζωή σε άλλα παιδιά,μετά την απόφαση να δωρίσουν όργανα σώματος.


Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος των νεφροπαθών Αιτ/νιας Ευθύμιος Στούμπος,ο οποίος σύντομα περιέγραψε την δική του ιστορία ,αναφέρθηκε στην ζωή των νεφροπαθών ,τα προβλήματα που προκαλεί στον οργανισμό των ασθενών η αιμοκάθαρση και δήλωσε πόσο σημαντική είναι προσφορά συμβατού νεφρού ,ώστε ο ασθενής να ξεφύγει από την πολύ δύσκολη καθημερινότητα.


Στην συνέχεια η κα.Φωτεινή Φλίγκου,επίκουρη καθηγήτρια εντατικής θεραπείας-τοπική συντονίστρια ΕΟΜ-Διευθ.αναισθησιολογίας ΜΕΘ ΠΓΝΠ



 που ήταν η πρώτη ομιλήτρια ανέλυσε βασικές πτυχές της δωρεάς οργάνων σώματος,έκανε αναφορά στον Ε.Ο.Μ,ενώ όπως είπε η μεταμόσχευση είναι η μόνη λύση σε ασθενής καρδιακής και νεφρικής ανεπάρκειας τελικού σταδίου.
Μίλησε για την μη σωστή ενημέρωση του κόσμου στο θέμα της μεταμόσχευσης,τις προκαταλήψεις ,τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τους άλλους παράγοντες που αποθαρρύνουν τους πολίτες από το θέμα αυτό και κατατάσσουν την Ελλάδα χαμηλά.
Όμως η μεταμόσχευση είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί όλον τον κόσμο,καθώς οι πιθανότητες κάποιος να χρειαστεί μόσχευμα είναι περισσότερες από το να δώσει.

Εξήγησε τις διαδικασίες μεταμόσχευσης μετά την εύρεση συμβατού δότη και παρουσίασε αριθμητικά τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.






Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της στο βήμα ανέβηκε η μητέρα του Γιάννη,ενός παιδιού που μετά από ατύχημα έφυγε πρόωρα από την ζωή.




Ανέλυσε μέσα σε πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα την δύσκολη κατάσταση που βίωσε από την στιγμή που έμαθε ότι η κατάσταση του γιου της είναι μη αναστρέψιμη μέχρι την απόφαση που πήραν με τον συζυγό της να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του Γιάννη τους και να δώσουν ζωή σε έξι συνανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.


Ακολούθησε η ομιλία της κας Αικατερίνης Σταυροπούλου ,διευθύντριας τράπεζας ομφαλοπλακουντιακού αίματος ακαδημίας Αθηνών,η οποία ανέλυσε το δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης και την διαδικασία η οποία μπορεί μελλοντικά να σώσει ζωές και να διορθώσει προβλήματα.



Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό ενώ οι διοργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.


Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Εθελοντών Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν.Αιτ/νιας ,του Σ.Ε.Α και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καινουργίου "Η Χρυσοχεριά",ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου,ο Οδοντοτριατικός Σύλλογος Αγρινίου και είχε την υποστήριξη του Γ.Ν.Αιτ/νιας νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου.



















1 σχόλιο:

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!