Τρίτη, Μαΐου 09, 2017

Προβληματισμός και φόβος από τις πυρκαγιές στο Καινούργιο

>
Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιάΜεγάλο προβληματισμό και φόβο προκαλούν στους ιδιοκτήτες εκτάσεων,εγκαταστάσεων,αποθηκών και λιοστασιών στον...
κάμπο του Καινουργίου οι πυρκαγιές που ξεσπούν συχνά στην περιοχή.

Οι Δημότες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς η πυκνή βλάστηση(χόρτα,καλάμια.δέντρα κλπ)που είναι κοντά με τις περιουσίες τους αποτελούν μεγάλη απειλή,όπως και οι περιπτώσεις κάποιων ιδιοκτητών που έχουν ακάρθατες τις ιδιοκτησίες τους.

Μάλιστα σε επικοινωνία ιδιοκτήτη μεγάλης αποθήκης που έχει χιλιάδες ευρώ αποθηκευμένα σε εμπόρευμα,ανέφερε στο kainourgiopress ότι όλος ο κάμπος του Καινουργίου είναι μια "βόμβα" που αν πυροδοτηθεί θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιά

Τα καλάμια και η ξερή βλάστηση που έχουν περικυκλώσει την περιοχή ,πρέπει οπωσδήποτε να καθαριστούν,ενώ τόνισε ότι σε αίτημα προς την Δ.Κ Καινουργίου έλαβε ως απάντηση ότι είναι αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του kainourgiopress, ήδη ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ και στελέχη της υπηρεσίας συνοδεία του πρόεδρου του Καινουργίου επισκέφθηκαν την περιοχή πριν λίγες ημέρες,διαπίστωσαν την μεγάλη επικινδυνότητα και ότι υπάρχουν σημεία που χρήζουν άμεσου καθαρισμού πριν συμβεί κάποια καταστροφή.

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιά

Αναμένονται οι ενέργειές τους.

Το άλλο που προκαλεί επίσης μεγάλο προβληματισμό είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι βάζουν πυρκαγιές για να "καθαρίσουν" καλάμια κλπ,με αποτέλεσμα οι ξένες ιδιοκτησίες να κινδυνεύουν από τις ορέξεις του κάθε ασυνειδήτου,όπως χθες το απόγευμα που πυρκαγιά παραλίγο να καταστρέψει μεγάλο ξένο λιοστάσι,ενώ πρόλαβε και "τσουρούφλισε" πολλά ελαιόδεντρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιά

Το κακό αποφεύχθηκε χάρις στην άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών και το γεγονός ότι έγινε άμεσα αντιληπτή ,ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιά

Υπενθυμίζουμε ότι από 1 Μαΐου 2017 απαγορεύεται οποιαδήποτε φωτιά στην Ελληνική επικράτεια ,ενώ και ο Δήμος Αγρινίου έχει εκδώσει σαφής ανακοίνωση για καθαρισμό οικοπέδων κλπ ,ενώ οι ιδιοκτήτες και οι υπεύθυνοι αυτών,αν δεν συμμορφωθούν θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και απειλούνται με αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις.

2 σχόλια:

  1. Όποιος βάζει φωτιά να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ,αυτή είναι η μόνη λύση για τους ασυνείδητους,κάθε μέρα κάνω τον φύλακα μην μου κάψουν το λιοστάσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών οι οποίοι απο το φυλάκιο του Βλοχού στο Γλά θα εποπτεύουν και θαα ειδοποιούν την Πυροσβεστική για πυρκαγιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!