Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017

Αγρίνιο: Εκδήλωση – συζήτηση για την αντιεργατική πολιτική

>
Στην εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο της Πρωτομαγιάς στον...
παλαιό σταθμό των τρένων έγινε πλούσια συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός από τα συνεχόμενα μνημόνια, την ανεργία, την υποαπασχόληση, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Αμπελωγιάννη Βάσω αναφέρθηκε στην χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας στη κατάσταση στο χώρο δουλειάς , κυρίως στον δημόσιο τομέα, στις δυσκολίες ανάπτυξης του εργατικού κινήματος λόγο της γραφειοκρατικής λειτουργίες των συνδικάτων. Χρειάζεται η ενότητα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν οι αγώνες.
Ο Ηλίας Νίκος έκανε αναφορά στην παγκόσμια κατάσταση των λαών και της εργατικής τάξης στην ανισότητα. Από την μία οι πλούσιοι της γης που συνεχώς αυξάνονται τα κέρδη τους και από την άλλη οι φτωχοί. Με τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες θα μπορούσε η ανθρωπότητα να ζήσει καλύτερα αν ο σκοπός των πλουσίων δεν ήταν η εκμετάλλευση και η συσσώρευση του πλούτου.

Αναφερθήκαμε στην δυσκολία ανάπτυξης του εργατικού κινήματος και τα προβλήματα στην λειτουργία των συνδικάτων κυρίως του ιδιωτικού τομέα, ενώ ανάφερε ότι η δυναμική των κινητοποιήσεων είναι αυτή που μπορεί να βάλει φρένο στην συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική. Ακολούθησαν ομιλίες συνδικαλιστών από την Δ.Ε.Η., το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, από φοιτητές εκπρόσωποι του σωματείου «Δικαιώματος στη Ζωή», και πολλών εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!