Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Ανακοίνωση:«Η ΔΟΞΑ Καινουργίου, μπορεί να γίνει η ομάδα που θέλουμε»

>

Η ανακοίνωση :
Η Πρωτοβουλία αυτής της Ανοιχτής Πρόσκλησης έχει μοναδικό στόχο να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις... όλων των μελών, των φίλων και πρώην αθλητών του ιστορικού σωματείου της «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να σταματήσουμε τον κατήφορο και τη συνεχή απαξίωση της ομάδας και του χωριού μας συνολικότερα. Να ανατραπεί όλο αυτό το αρνητικό κλίμα και να βρει η «ΔΟΞΑ» ξανά την «ψυχή» της.  
Ενώ βλέπουμε ότι κάθε χρονιά που περνάει είναι χειρότερη από την προηγούμενη, για το σωματείο κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ήταν καλύτερη. Είναι επίσης γνωστό ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει σοβαρά προβλήματα, από την μη ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού, έλλειψη χρηματοδότησης από την πολιτεία, μη ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α. Είναι θετικό που η Κοινότητα Καινουργίου με τον Δήμο Αγρινίου ανακατασκεύασαν-τοποθέτησαν νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για αθλητικούς χώρους. Παρά τις αξιέπαινες εθελοντικές πρωτοβουλίας αθλητών, μελών και φίλων της ΔΟΞΑΣ, η κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να είναι αποκλειστικά  υπόθεση της πολιτείας, με σεβασμό στους δημόσιους χώρους από όλους εμάς.
Η αλλαγή πορείας στον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο «ΔΟΞΑ» πρέπει να είναι υπόθεση συλλογικής και συμμετοχικής προσπάθειας κάτι που δεν υπήρχε. Χρειάζεται όραμα - σχέδιο δράσης-προγραμματισμός και πρωταθλητισμός για να υπάρξει κίνητρο.
Με επίγνωση των δυσκολιών για την κατάσταση που υπάρχει στη «ΔΟΞΑ» Καινουργίου, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική, κοινωνική κ.λ.π. εποχή, παίρνουμε την πρωτοβουλία για την «αναγέννησή» του ιστορικού σωματείου σε όλα τα επίπεδα.
Να αποκτήσει επιτέλους την θέση που αρμόζει στο ποδοσφαιρικό-αθλητικό Καινούργιο. Να δοκιμαστεί άλλη άποψη, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αυτή του αυθεντικού εθελοντή, χωρίς μεσάζοντες και παραγοντισμούς.
Να φτιάξουμε επιτέλους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα σύγχρονο Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο στη κωμόπολη του Καινουρίου και στην περιοχή της ΒΑ΄ Τριχωνίδας γενικότερα. Θέλουμε-Γνωρίζουμε και Μπορούμε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τα δεδομένα στην πολύπαθη «ΔΟΞΑ».  
Μια προσπάθεια που φιλοδοξεί χωρίς «παρωπίδες» και προσωπικές φιλοδοξίες να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των νέων για άθληση, πολιτισμό, κοινωνική δράση και αλληλεγγύη.
Κάποια πράγματα που είναι αμείλικτα και εξοργίζουν:
α) Το ποδοσφαιρικό τμήμα αν και έχει μεγάλες δυνατότητες εντούτοις το έχουν καταδικάσει να αγωνίζεται στις αλάνες της Β’ ΕΠΣΝΑ.
β) Όλα τα άλλα αθλητικά τμήματα (στίβος, Μπάσκετ), που είχε η ΔΟΞΑ έπαψαν να λειτουργούν.
γ) Τα «ΘΕΣΤΙΑ» γίνονται για να γίνονται, χωρίς κάποιο σκοπό ούτε και θυμίζουν τις παλαιές επιτυχημένες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
δ) η «ΔΟΞΑ» έχασε τον κοινωνικό της ρόλο και περιορίζεται σε μια μίζερη διαχείριση που έφθασε στο τέλος του «κατήφορου»     
Μια νέα διοίκηση στη «ΔΟΞΑ», είναι αναγκαίο να υπάρξει. Με θέληση και όραμα να προσφέρει ανιδιοτελώς στα νέα παιδιά. Το νέο Δ.Σ. θα έχει άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους, όπως άνοδος της Ομάδας σε μεγαλύτερες κατηγορίες, η λειτουργία νέων αθλητικών τμημάτων, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.
Το χρωστάμε άλλωστε στην μακραίωνη ιστορία της, από την «ροζιασμένη» και καπνισμένη εποχή της Α.Ε.Καινουρίου και της «ΔΟΞΑΣ», που πρωταγωνίστησε και προδόθηκε. Για το λόγο αυτό θα απευθυνθούμε σε κάθε Καινουργιώτη όπου γης για την στήριξη της προσπάθειάς μας, ενώ θα διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση (πολιτική και αθλητική), τους πόρους και τα μέσα που αναλογούν του μεγέθους των δραστηριοτήτων και της κοινωνικής μας προσφοράς. Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. θα γίνει σε προγραμματική βάση με όραμα, φιλοδοξίες και ρεαλιστικούς στόχους, ευελπιστούμε με την βοήθεια όλων να γίνουμε ένα πρότυπο σωματείο.
Ένα πρώτο δείγμα της νέας πλειοψηφίας αμέσως με την εκλογή του Δ.Σ., θα είναι η υποβολή αίτησης ένταξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της «ΔΟΞΑΣ» στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ (διότι λήγει η προθεσμία 26 Μαΐου 2017), με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρόοδο τόσο της ομάδας όσο και των νέων του χωριού μας.
Η πρωτοβουλία αυτή μελών, φίλων και αθλητών της «ΔΟΞΑΣ» δεν στοχεύει μόνο στην ανάδειξη νέας Διοίκησης, αλλά και την  επιστροφή του κόσμου κοντά στο σωματείο μας ώστε να βγει τελικά το Καινούργιο από την «αφάνεια».
Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε την στήριξη των συγχωριανών και φίλων που αγαπάνε τη ΔΟΞΑ. Παρά τις πικρίες που μπορεί να έχει νοιώσει ο καθένας κατά καιρούς, απλώνουν το χέρι σε όλους για τη δημιουργία του μεγάλου αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού που έχει ανάγκη ο τόπος.  Κοινός σκοπός μας πρέπει να είναι η σωτηρία της ομάδας και η «αναγέννησή» της, σύμφωνα με τις σύγχρονες αθλητικές και κοινωνικές απαιτήσεις των καιρών.
Η νέα ΔΟΞΑ πρέπει να στηριχθεί στο τρίπτυχο:
«Πολιτισμός - Αθλητισμός – Αλληλεγγύη».
Ας σταματήσει επιτέλους ο ανούσιος εμφύλιος, που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο πάθει και μίση αναδύονται για μια κόμη φορά, που ωφελούν μόνο αυτούς που κρύβονται πίσω από τα «συντρίμμια», που δημιούργησαν στο χωριό μας.
Δεν είναι σοβαρές οι δηλώσεις που έγιναν σε βάρος των ποδοσφαιριστών της Ομάδας μας. Εάν έχει κάτι ο Πρόεδρος ας το πει στη Γεν. Συνέλευση των μελών με το όνομά τους. Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλυφθούν οι ευθύνες της 5ης θέσης στη β’ ερασιτεχνική!   
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το Σύλλογο, πρέπει να παραβρεθούν τα μέλη της Ομάδας στη Γεν. Συνέλευση και να θέσουν υποψηφιότητα, κυρίως νέοι άνθρωποι για την διοίκηση της ομάδας. Αυτονόητο είναι ότι μέχρι και την ημέρα της Γεν. Συνέλευσης και των εκλογών να μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη στη «ΔΟΞΑ».  
Η ομάδα ανήκει σε όλους μας είναι ο μόνος συλλογικός φορέας, όπου με κατάλληλους χειρισμούς και σχέδιο μπορεί να ενώσει τον κόσμο της κοινότητας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και ότι δεν πρέπει υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Καινούργιο / Μάιος 2017

Κώστας Διον. Κορδάτος
π. Αθλητής ΔΟΞΑΣ, Καθηγητής ΕΠΑΛ Καινουργίου

Για επικοινωνία μαζί μας: 6977982673 COSMOTE, 6931172717 WIND & 6947551601 VODAFON
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: http://kostaskordatos.blogspot.gr - mail: kostaskordatos@gmail.com

3 σχόλια:

  1. που να τα ξερουν αυτα οι τωρινοί διοικούντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΠΑΡΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΤΑ ΘΕΣΤΙΑ

    ΣΕ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΣΤΙΑ
    ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΣΕ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ: <>
    ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΤΑ ΘΕΣΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΘΕΣΤΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.
    ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΒΑΝΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!