Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Π.Δ.Ε:Σχέδιο για παρεμβάσεις στον δρόμο Αγρίνιο-Θέρμο

>

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress ε.οΈνα σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που «αγκαλιάστηκε» και πλέον παίρνει…
σάρκα και οστά, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και άρτια τεχνική προετοιμασία.
Πρόκειται για τη χρηματοδότηση με 35,5 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έργων για τη συντήρηση – αποκατάσταση τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας, το οποίο και εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Το χρονικό
5-12-2016: Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη και τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση.
22-02-2017: Έγκριση σχεδίου από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
23-02-2017: Απόφαση έγκρισης σχεδίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
08-03-2017: Επιστολή – πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο.
02-05-2017: Υπογραφή από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π. Κορκολή.
09-05-2017: Έγκριση του αναπλ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση της χρηματοδότησης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε μαζί με στελέχη της Περιφέρειας και την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), προκειμένου να εντοπιστούν και να καταγραφούν τα προβληματικά σημεία του δρόμου και έτσι να προχωρήσουν οι άμεσες παρεμβάσεις.

«Με συνέπεια και σωστή δουλειά παρεμβαίνουμε ώστε να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια της Περιφέρειάς μας ώστε οι πολίτες μας να κυκλοφορούν δίχως κινδύνους στους δρόμους. Με τη σωστή προετοιμασία και την κατάλληλη συνεργασία, έχουμε απτά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε:
«Η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν άμεση και οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο τον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση, όσο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή», υπενθυμίζοντας πως το θέμα είχε τεθεί τόσο με την επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις δύο συσκέψεις που έγιναν στην Αμαλιάδα και στην Πάτρα, που έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν
Με τη χρηματοδότηση των 35,5 εκατ. ευρώ θα γίνουν έργα τη συντήρηση-αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου:
Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι
Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα & στα οδικά τμήματα: «Βόνιτσα – Άκτιο και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο»
Αγρίνιο Καρπενήσι και Αγρίνιο – Θέρμο
Πάτρα – Τρίπολη
Πάτρα – Πύργος
Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – όρια Νομού
Κόμβοι εισόδου – εξόδου Πάτρας, Πύργου και Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!