Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Θετική γνωμοδότηση για τα ιαματικά λουτρά Μυρτιάς

>
Ιδιαιτέρως σημαντική για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρά στη Μυρτιά Τριχωνίδας είναι η αναγνώριση του φυσικού πόρου ως ιαματικού...
από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού. Η σχετική απόφαση ελήφθη χθες και πλέον οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών. Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρει χαρακτηριστικά : «Καταφέραμε να προχωρήσουμε πολύ στο θέμα της αναγνωρίσεως του φυσικού μας πόρου ως ιαματικού και την προοπτική των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης της ιαματικής μας πηγής με τον καθορισμό της παρόχθιας ζώνης της Τριχωνίδας.» Και προσθέτει : «Το επόμενο βήμα, και ενώ οι αναγνωρίσεις και οι αδειοδοτήσεις θα τρέχουν, είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης προκειμένου να ξαναφτιάξουμε τις υποδομές μας. Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα, και μέσα στις οποίες παρέχεται το προϊόν του ιαματικού τουρισμού είναι κατά βάση παλιές και ξεπερασμένες και χρειάζονται ανακατασκευή».

πηγή:agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!