Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017

Η Εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο(φωτο)

>


Με την καθιερωμένη πορεία στην οδό Παπαστράτου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο....




Λίγο μετά τις 10:00 στην πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση του Ε.Κ.Α.

Στην αρχή της συγκέντρωσης απαγγέλθηκε από την Δ. Αλεξά το ποίημα του Τ. Λειβαδίτη.

Μετά το λόγο πήρε ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου Βαγγέλης Μαχαλιώτης και  η Κάτια Ζαρκάδα και απήγγειλε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου,ενώ στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν.Μωραίτης.



Στην συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κύριο Μ. Κατσιγιάννη όπου στην ομιλία του τόνισε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία ούτε μεταφερόμενη γιορτή και άσκησε κριτική στην  συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ που φέρνει συμφωνία που θα είναι δυσμενέστατη για τα λαϊκά στρώματα.

Στην εκδήλωση  ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν.Μωραίτης  σε σχετική του δήλωση τόνισε ότι σήμερα τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο της Θεσσαλονίκης, τους εκτελεσθέντες της πρωτομαγιάς του 1944 της Καισαριανής ,και όλους όσους έπεσαν στην μάχη της ταξικής πάλης

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της εργατικής τάξης.





























2 σχόλια:

  1. Στο Καινούργιο δεν μας λέτε τι έγινε.Οι ΚΚΕεδες και οι εργατοπατέρες τα κλείσαν τα μαγαζιά τους σήμερα ή ήταν ανοιχτοί,για εύκολη κονόμα,αφού υπήρχε γενική αργία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι να ξέρεις είναι οι χειρότεροι καπιταλες. Μόνο να φωνάζουν ξέρουν για δήθεν δικαιώματα του εργαζόμενου και κάνουν τα αντίθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!