Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

8χρονη κινδύνεψε από δάγκωμα φιδιού,την έσωσαν οι γιατροί,στον Πύργο

>
Ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε ειδικά σε αγροτικές περιοχές ,όπου υπάρχει έντονη βλάστηση και πρέπει όλοι να δείχνουμε μεγάλη προσοχή.
Πέρυσι νοσηλεύτηκε στο Γ.Ν.Αγρινίου μια γυναίκα ,κάτοικος Καινουργίου...
καθώς την τσίμπησε φίδι την ώρα που πήγε να πάρει ξύλα.

Δεν παρασχέθηκαν απλά, οι πρώτες βοήθειες από τους Παιδίατρους του Νοσοκομείου Πύργου, στην 8χρονη Μαρία από την Πεύκη που την περασμένη εβδομάδα εισήχθη στα ΤΕΠ μετά από δάγκωμα φιδιού αλλά στην κυριολεξία, της έσωσαν τη ζωή! Η μικρούλα, έφτασε στο Νοσοκομείο με επηρεασμένη γενική κατάσταση και μειωμένο επίπεδο συνείδησης, αποτέλεσμα αλλεργικού σοκ και της τοξικής δράσης που παράγεται από το δηλητήριο των φιδιών.

Παρελήφθη από δυο Παιδίατρος ενώ κλήθηκε και τρίτος γιατρός λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της και αμέσως επιδίωξαν τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών της επαναφέροντας την πίεση που ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, την σταθεροποίησαν (πίεση, οξυγόνωση, αιμάτωση) και σε δεύτερη φάση της χορήγησαν αντιοφικό ορό, μια διαδικασία που δεν είναι απλή καθώς εγκυμονεί εξαιρετικά σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Κοντά, τέσσερις ώρες οι Παιδίατροι της Ν.Μ. Πύργου πάλευαν για τη ζωή της έως ότου την διακομίσουν με ασφάλεια και χωρίς κανένα πλέον κίνδυνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Πάτρα για περαιτέρω παρακολούθηση και τυχόν επιπλοκές. «Το σύστημα λειτούργησε» είπε ο Δ/ντης της ΜΕΝΝ και αυτό ακριβώς εννοούσε! Δικαιολογημένα λοιπόν, το εξαίρετο προσωπικό της Παιδιατρικής του Πύργου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.

πηγή:https://proini.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!