Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων πήγαν εκδρομή στα Γιάννενα

>


Την Πέμπτη 18 Μαΐου, οι Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄Τάξεις του Σχολείου μας πραγματοποίησαν την ετήσια «μακρινή» εκδρομή τους στα Γιάννενα.
Πρώτος....
προορισμός του ταξιδιού ήταν το Μουσείο του Βρέλλη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικής πιστότητας κέρινα ομοιώματα που δημιούργησε ο Βρέλλης και αναπαριστούσαν σημαντικά γεγονότα της σχετικά πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.


Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το σπήλαιο του Περάματος. Εκεί, αρχικά, οι μαθητές είδαν ορισμένα σπουδαία παλαιοντολογικά ευρήματα και στη συνέχεια παρακολούθησαν μια προβολή για την ιστορία του σπηλαίου και τον τρόπο δημιουργίας του. Στη συνέχεια απόλαυσαν τη σύντομη διαδρομή με το τρενάκι ως την είσοδο του σπηλαίου. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο και θαύμασαν τους επιβλητικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες του.


Νωρίς το απόγευμα οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο του κάστρου των Ιωαννίνων και επισκέφτηκαν το Δημοτικό Μουσείο που στεγάζεται στο τέμενος της Β.Δ. ακρόπολης του κάστρου και το Μουσείο Αργυροτεχνίας που στεγάζεται στον προμαχώνα του Ιτς Καλέ.

Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής τα παιδιά χάρηκαν έναν περίπατο στην άκρη της λίμνης, στο δημοφιλέστερο, ίσως,  σημείο της μεγαλύτερης πόλης της Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!