Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

Αυτοψία στα έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων

>
Δύο έργα ύψους πάνω από 3,2 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου...
σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στο δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για τα έργα «Εργασίες Συντήρησης – Σήμανσης & Ασφάλισης Εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», περιόδου 2014-2016, το οποίο είναι προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και «Συντήρηση Εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Δ.Ε., περιόδου 2014-2016», το οποίο είναι προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.




Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, επισκέφθηκε μαζί με κλιμάκιο από την Περιφέρεια, τις εργασίες του εθνικού οδικού Δικτύου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Δ.Ε. Βασίλη Λοτσάρη, την προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Ευαγγελία Μπίνα και τον επιβλέποντα μηχανικό Αθ. Μαστραντωνάκη.
Όπως τονίστηκε, για τη βελτίωση της άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος και τον περιορισμό της επικινδυνότητας τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς και οχήματα, όσο και για τους περιοίκους, έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές εργασίες στο Εθνικό Οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες διαγραμμίσεις στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αγρινίου – Θέρμου, στον Κόμβο Μακρυνείας, καθώς και στον κόμβο Αγρινίου – Καρπενησίου.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες τμηματικής διαγράμμισης σε καίρια σημεία του Εθνικού Οδικού δικτύου, να τοποθετηθούν στηθαία σε σημεία μείζονος επικινδυνότητας για την ασφαλέστερη διέλευση και να τοποθετηθούν Πινακίδες Σήμανσης σε ολόκληρο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε.
Όσον αφορά το έργο της Συντήρησης έχουν γίνει σημαντικές εργασίες που αφορούν στον καθαρισμό τάφρων επί του Εθνικού Οδικού Δικτύου Αγρινίου – Καρπενησίου, στις εργασίες πρασίνου επί του Εθνικού Οδικού Δικτύου Αμφιλοχίας – Βόνιτσας και στην επούλωση λάκκων σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο. Στο άμεσο χρονικό διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού Τάφρων, εργασίες πρασίνου, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή τεχνικών - τοίχων  αντιστήριξης, τοποθέτηση στηθαίων, ενώ η επούλωση λάκκων θα είναι συνεχής.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία των εργασιών και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα για την συνέχιση των έργων και την περάτωσή τους, ώστε η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας να έχει ένα πιο σύγχρονο, ποιοτικό και ασφαλές οδικό δίκτυο, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!