Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου(φωτο-βίντεο)

>


Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου...
το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ,εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει επίσημα σε λίγες ημέρες.



Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Νίκος Γκρίζης  ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πλήρη ετοιμότητα,για να μην υπάρξουν θέματα όταν θα προκύψει ανάγκη,ενώ τόνισε ότι όσοι συμμετέχουν είναι υποχρεωμένοι επί 24ωρου, κάθε μέρα, να ανταποκριθούν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι προβλέψεις για την φετινή αντιπυρική περίοδο είναι δυσοίωνες, κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες. Γι αυτό πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι . Άμεσα θα ξεκινήσουν από τον Δήμο Αγρινίου οι καθαρισμοί των ξερών χόρτων στις Δημοτικές Ενότητες. Φέτος θα προμηθευτούμε web camera η οποία θα τοποθετηθεί στον Βλοχό προκειμένου να ελέγχεται όλη η περιοχή της ορεινής Τριχωνίδας πάντα σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σταθμό της Παραβόλας. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει στην πρόληψη των πυρκαγιών. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς και να μπορέσουμε έτσι να αντιμετωπίσουμε  προβλήματα  που θα προκύψουν. Πιστεύω ότι η συνεργασία με όλες της υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στην κατεύθυνση της προστασίας των πολιτών και της περιουσίας τους. Θεωρώ βέβαιο ότι τα τηλέφωνα των υπηρεσιακών παραγόντων  θα είναι σε λειτουργία σε 24ωρη βάση. Είναι  υποχρέωση μας να είμαστε σε εγρήγορση. Αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος της ευθύνης αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στην κλήση συμπολίτη μας».




Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ.Γκρίζης και ο Υπεύθυνος Πολιτικής  Προστασίας της Π,Ε Αιτ/νιας κ.Ιωάννης Τέγας.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός κ.Στράτος Πετράκης, ο οποίος ανέφερε ότι η Π.Υ Αγρινίου βάσει στατιστικών αντιμετωπίζει περισσότερα συμβάντα από όσα όλες οι άλλες υπηρεσίες του νομού μαζί.

Ζήτησε την συνδρομή και την άμεση ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων ,ενώ πρότεινε κάτι καινοτόμο.

Την δημιουργία ομάδων πυροπροστασίας-πυρασφάλειας στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αγρινίου ,με ευθύνη των τοπικών Δ.Σ ,υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου,ώστε άμεσα σε έκτακτες ανάγκες να μπορεί η Π.Υ Αγρινίου να λαμβάνει πληροφορίες και οδηγίες,για το σημείο της πυρκαγιάς και τους τρόπους προσέγγισης από του Πυροσβέστες,για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Πρότεινε οι ομάδες να είναι των 5 ατόμων,ενώ επίσημα τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσει το αίτημα στον Δήμο Αγρινίου.

Επίσης ανέφερε ότι η Π.Υ Αγρινίου αποδυναμώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με την υποχρεωτική μετακίνηση 7 συνολικά Πυροσβεστών από την Π.Υ Αγρινίου και τον Π.Σ Θέρμου ,προς τον υπό ίδρυση Π.Σ, στο τούνελ της Κλόκοβας.

Δείτε τα όσα είπε ο κ.Πετράκης



Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους φορέων κλπ που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη.

Αν και η συνεδρίαση αφορούσε ένα τόσο σημαντικό θέμα πρόληψης και σχεδιασμού δεν υπήρξε η ανάλογη προσέλευση από εμπλεκόμενους φορείς και εκπροσώπους τοπικών Κοινοτήτων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!