Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

Αγρίνιο:Αυλαία του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου

>
Με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων έπεσε η αυλαία του 8ο Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στην...
αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου από τις 9 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2017. Και φέτος οι Αγρινιώτες τίμησαν την προσπάθεια των μαθητών και παρακολούθησαν  όλες τις παραστάσεις κατακλύζοντας τους χώρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .
Συνολικά συμμετείχαν 24 σχολεία, τρία εκ των οποίων ανήκουν σε άλλους Δήμους και είναι το 3ο ΓΕΛ Πάτρας,  Δέσκειο Γενικό Λύκειο Πάργας, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.
Στόχος του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου ήταν οι μαθητές να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με το οποίο ασχολήθηκαν υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, να αναδείξουν την συλλογική προσπάθεια και να καλλιεργηθεί η αισθητική και η εκπαίδευσή τους ώστε μελλοντικά να γίνουν καλύτεροι θεατές θεατρικών παραστάσεων και να δοθεί το έναυσμα και σε άλλα σχολεία να ασχοληθούν με το θέατρο.


Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος τόνισε :



«Όλοι παραδέχονται ότι φέτος ήταν το καλύτερο μαθητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Αγρίνιο. Εγώ, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι υπερήφανος για όλους εσάς. Σας αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα. Πρέπει να ευχαριστήσω, εκτός από τους μαθητές, την  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και τους καθηγητές σας ,  όλους όσους διοργάνωσαν αυτήν την σπουδαία εκδήλωση, την Οργανωτική Επιτροπή  που δίνει ψυχή στο Φεστιβάλ, την Αντιδήμαρχο Μαρία Παπαγεωργίου. Θέλω να σας πω ότι το Αγρίνιο επενδύει στον πολιτισμό και, σε αυτή την δύσκολη εποχή είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας. Το θέατρο είναι πηγή ζωής, είμαστε ευτυχείς που έχουμε αυτόν τον χώρο, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Φέτος σκίσατε. Εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα, δύναμη και πάντα να ανταμώνουμε σε αυτόν εδώ τον χώρο να κάνουμε ακόμα καλύτερες παραστάσεις».
Στη συνέχεια, ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας κ. Καζαντζής Χρήστος, αφού εξήρε την προσπάθεια των μαθητών αλλά και των καθηγητών τους, δήλωσε υπερήφανος για την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού του Νομού Αιτ/νίας.


Την λήξη του μαθητικού Φεστιβάλ κήρυξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του ταξιδιού για το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φωτάκης Βασίλης, οι Αντιδήμαρχοι: κ.Σαλμά Μαρία, κ.Καλατζής Κώστας, κ.Γρίβας Θύμιος, ο τ.Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας κ . Παλαιολόγος Ιάκωβος , η Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου κ.Μπούτιβα Ξανθή, η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού κ.Μακρή Ανθούλα, ο Δ/ντής του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ.Τζογάνης Δημήτρης και Δ/ντές – τριες Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αιτ/νίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!