Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου στο αρχαίο θέατρο Στράτου και στον ΥΗΣ Καστρακίου(φωτο)

>
Την Πέμπτη 30 Μαρτίου το Σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη ...
στο αρχαίο θέατρο Στράτου και στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Καστρακίου.

Στη Στράτο οι μαθητές απόλαυσαν το μοναδικής αρχαιολογικής σημασίας αλλά και ομορφιάς αρχαίο θέατρο και άκουσαν τους μαθητές της Ε” Τάξης να τους πληροφορούν τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο και για το αρχαίο ελληνικό δράμα που παρουσιαζόταν σε αυτούς τους χώρους. Στο τέλος, οι μαθητές της ίδιας τάξης ερμήνευσαν ένα μικρό απόσπασμα από τους Τρωάδες του Ευριπίδη για να εισάγουν όλους τους μαθητές του Σχολείου στο αρχαίο ελληνικό θέατρο.


Στη συνέχεια το Σχολείο μας κατευθύνθηκε προς το Καστράκι. 



Μετά από ένα ολιγόλεπτο ταξίδι μέσα σε ένα ανοιξιάτικο τοπίο πλάι στον Αχελώο, έφτασε στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Καστρακίου. Εκεί μας υποδέχτηκε ο συγχωριανός μας κ. Κ. Λούκας και μαζί με άλλους εργαζομένους του σταθμού μάς ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του.


Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια του Αχελώου και τη λειτουργία τους. Παρακολούθησαν μια σχετική προβολή, πήραν επιπλέον πληροφορίες από τους υπεύθυνους του σταθμού και παρατήρησαν από κοντά το τεράστιο φράγμα και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!