Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1η Μαΐου

>
Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιάΗ ανακοίνωση από την Π.Υ Αγρινίου:

Σας γνωρίζουμε ότι από 01-05-2017 μέχρι και 31-10-2017 Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι η καύση... αγροτικών εκτάσεων, χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσίας και αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής  Διάταξης , όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 9Α/2005 Πυροσβεστική  Διάταξη και ισχύει.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώνονται σε αγροτικές περιοχές με επέκταση σε δασικές εκτάσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών οφείλεται σε αμέλεια και έλλειψη των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας από τους αγρότες, κατά την καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών, που πραγματοποιείται σε μεγάλο  βαθμό την περίοδο αυτή.
Σας ενημερώνουμε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα  διασυνδέθηκε με την βάση Γεωχωρικών δεδομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.  στα πλαίσια αναβάθμισης της έρευνας σε ό,τι αφορά το έγκλημα του εμπρησμού με την χρήση νέων τεχνολογιών.
Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, πέραν των βαρύτατων     ποινικών κυρώσεων σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα  της φυλάκισης από 2 έτη έως και ισόβια και χρηματικής ποινής από 2.900€ έως και 150.000€ (άρθρα 264,265,266 Π.Κ.) προβλέπονται και τα παρακάτω:
Παύουν να δικαιούνται  αποζημίωση (επιδότηση) από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ακόμη και σε περιπτώσεις ενδείξεων ενοχής αξιόποινων πράξεων των ιδίων ή και μελών των οικογενειών τους  και υποχρεούνται να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων της επιδότησης που έχουν εισπράξει ως   αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Εφόσον πρόκειται  για δασική έκταση, αυτόματα κηρύσσεται ως αναδασωτέα από την Διεύθυνση   
Δασών και κοινοποιείται άμεσα στον  Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.  με απαγόρευση στο εξής βόσκηση και οποιασδήποτε μορφής ενέργειας  και επέμβασης σε αυτήν. Επιπλέον οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο (άρθρο 70 του Ν. 998/1979)
Κατόπιν των παραπάνω θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

Παρακαλούνται όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση ανάγκης να τηλεφωνούν άμεσα στο 199.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ  
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΕΜ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ
ΕΠΙΠΥΡΑΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!