Σάββατο, Μαρτίου 25, 2017

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Νέα Αβόρανη

>
Μεγάλη γιορτή σήμερα  25η Μαρτίου διότι πανηγυρίζει ο Ι.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ του χωριό μας καθώς...
γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, (την Χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία οτι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιος του Θεού) καθώς και την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν την ονομαστική τους εορτή αλλά και σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης αλλά και στο Ελληνικον Έθνος.
Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά τελέσθηκε χθες  το απόγευμα 24/3/2017 στον Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεας Αβώρανης.




Απολυτικιον...

Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Στις 25 Μαρτίου, εκτός από την Επανάσταση εναντίων των Τούρκων, γιορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.
Άλλωστε για τον λόγο αυτό συνδέθηκε και ο εορτασμός της Επανάστασης με την ημέρα αυτή. Τι είναι όμως ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου;
Η ημέρα του Ευαγγελισμού ήταν η μέρα που η Παναγία έμαθε την χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό, τον υιό του Θεού.
Ετυμολογικά, η λέξη Ευαγγελισμός προέρχεται από την ομηρική λέξη ευάγγελος, που σημαίνει αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων (ευ + άγγελος).
Τα χαρμόσυνα νέα μετέφερε στη Θεοτόκο Μαρία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Μάλιστα, δεν της ανακοίνωσε απλώς το νέο, ότι πρόκειται δηλαδή να φέρει στον κόσμο τον Ιησού, σαν κάτι το δεδομένο, αλλά ζήτησε τη συγκατάθεση της.
Κάθε χρόνο, γιορτάζουμε το γεγονός αυτό στις 25 Μαρτίου.

Χρόνια Πολλά!

Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα:Νεα Αβωρανη - Nea Avorani Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!