Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

Δήλωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

>
Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress κοσμάςΟ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, παρέστη χτες Κυριακή 12.2.2017 στην συνάντηση της Σχολής Γονέων στο Μεσολόγγι, όπου μίλησε ο διακεκριμένος επιστήμονας της ιατρικής...
κ. Παναγιώτης Δημακάκος, ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μορφές αγίων στο σύγχρονο χειρουργικό τραπέζι».  
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Δημακάκο για την παρουσία του και την τόσο σημαντική ομιλία του, η οποία αποτελεί πραγματική ομολογία πίστεως «σε καιρούς που ο Χριστός πολεμείται από ανθρώπους τελείως ημιμαθείς που έχουν παντελή άγνοια στα θέματα της πίστεως και δυστυχώς επηρεάζουν κάποιους Χριστιανούς». «Δεν είναι απλό πράγμα» είπε ο Σεβασμιώτατος, «ένας καθηγητής να καταθέτει τέτοιες μαρτυρίες και να μιλάει για θαύματα που συμβαίνουν μέσα στα χειρουργεία, γεγονότα που δείχνουν πως οι άγιοι είναι κοντά μας, είναι μαζί μας και μας βοηθούν».
Στο τέλος της συναντήσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην προσοχή που χρειάζεται να έχει ο πιστός Χριστιανός στην καθημερινή του ζωή, ιδιαιτέρως μέσα στην περίοδο του Τριωδίου που διανύουμε, αντιδρώντας στις συνήθειες των ημερών που θέλουν όλους συμμέτοχους στις κατά τόπους καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην έδρα της Μητροπόλεως στο Μεσολόγγι, αλλά και γενικότερα, προέβη στην εξής δήλωση:
«Έπεσε στην αντίληψή μου, μέσω ανακοινώσεων σε ιστοσελίδα, ότι η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου ετοιμάζει τα γνωστά καρναβάλια. Δεν ξέρω ποιός τα οργανώνει, αλλά είδα κάτι πολύ-πολύ άσχημα και βρώμικα. Κάποια ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ και άλλες βραδυνές εκδηλώσεις!
»Δεν είναι απλά πράγματα αυτά αγαπητοί. Μην επαίρεται το Μεσολόγγι ότι κάνει καρναβάλι. Είναι ντροπή για το Μεσολόγγι να κάνει καρναβάλι. Είναι ντροπή, δεν είναι αυτά έπαινος. Δεν είναι άξια θαυμασμού η τιμής τέτοιες εκδηλώσεις.  
»Σας καλώ, αγαπητοί, να φυλάξουμε τα παιδιά μας. Ας κάνουμε μια σταυροφορία. Ας το πούμε παντού. Τι θα πει ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ και ΠΙΖΑΜΑ ΠΑΡΤΥ και άλλα είδη καρναβαλιού, στο Μεσολόγγι;! Καταλαβαίνουμε τι γίνεται μέσα σ’ αυτές τις καρναβαλικές συνάξεις, κατά τις βραδυνές και μεταμεσονύχτιες ώρες που διοργανώνονται;  Αν γνωρίζατε, που δεν μπορείτε να ξέρετε, τι ακούμε εμείς οι πνευματικοί μετά από αυτά τα ΠΑΡΤΥ, δεν θα είχατε ησυχία! Δεν θα έμεναν τότε ήσυχοι οι γονείς στο σπίτι τους!
»Παρακαλώ ας κάνουμε αγώνα. Ας το πούμε παντού. Όλοι μας να διακηρύξουμε την αλήθεια, ώστε να σταματήσουν αυτές οι άθλιες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Είναι φθορά μεγάλη. Θα οργισθεί ο Θεός. Που πάμε τελικά; Πήραμε πολύ τον κατήφορο…
»Παρακαλώ βοηθήστε! Κάντε ο,τι μπορεί ο καθένας. Τουλάχιστον όπου γνωρίζει ο καθένας, όπου επηρεάζετε, ας μιλήσετε για την αλήθεια. Διαφυλάξτε τα παιδιά σας. Μην αφήνετε να επισκεφθούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις!».


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!