Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

Παύλος Μοσχολιός :Μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέληξε σε παρωδία με ευθύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής

>
Μετά τα όσα συνέβησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:...

«Μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέληξε σε παρωδία με ευθύνη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
Μετά τις ενστάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, κ.κ. Μερμίγκη, Τραπεζιώτη, Παπανικολάου και των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ρόκκου και Καζαντζή και εν όψει της διαφαινόμενης αποχώρησής τους από την συνεδρίαση, πρότεινα στον Δήμαρχο ολιγοήμερη αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μην καταλήξει η συνεδρίαση σε φιάσκο.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος αρνήθηκε να συναινέσει σε αυτό και έτσι αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε και εμείς, για να μη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γραφεί στην ιστορία του Δήμου με τα πιο μελανά χρώματα.
Αποτέλεσμα ήταν να συνεχισθεί η διαδικασία με μόνη την Δημοτική Αρχή να απολογείται στον εαυτό της(!!!), αφού απουσίαζαν όχι μόνο οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης αλλά και οι φορείς, ακόμη και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου για τα πρωτοφανή φαινόμενα απαξίωσης των πάντων στις συνεδριάσεις των Δημοτικού Συμβουλίου είναι τεράστιες.
Ο Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι δεν διοικεί την κομματική του παράταξη, αλλά ένα όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού, που αποτελείται από παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους και ο καθένας απ' αυτούς έχει δώσει την μικρή ή την μεγάλη του προσφορά στην πόλη- σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερη απ' τον ίδιο- και απαιτεί σεβασμό και αναγνώριση και όχι έπαρση και αλαζονεία.
Πρέπει επίσης να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να φταίνε όλοι οι άλλοι (παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) και ο ίδιος να είναι ο ‘’ανεύθυνος άρχων’’.
Ας προβληματιστεί επιτέλους απ' το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία του Δήμου Αγρινίου και να ψάξει τις αιτίες.
Όσο γρηγορότερα τα κατανοήσει όλα αυτά τόσο το καλύτερο γι' αυτόν, αλλά κυρίως για τον Δήμο και τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!