Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

Ο σκουπιδότοπος στον ΑΊ Γιώργη Καινουργίου

>
Σε προσωπικό του λογαριασμό χθες και σήμερα ο Επικεφαλής της Παράταξης «Αγρίνιο-Ανατροπή Τώρα Πολίτες σε Δράση» Δημήτρης Τραπεζιώτης ανάρτησε φωτογραφικό υλικό με συνοδεία κειμένου,...
για την υπάρχουσα κατάσταση σε σχέση με την καθαριότητα, σε σημεία στο χωριό Καινούργιο και στα Αμπάρια.
 Σας παραθέτουμε το κείμενο και τις φωτογραφίες (καθώς και το link: https://www.facebook.com/dimitristrap)

Άι Γιώργης Καινουργίου.
Η χθεσινή μας δημοσίευση ήταν η εισαγωγή της παρουσίασης του μεγέθους της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα.
Κάποιοι Δημοτικοί Λειτουργοί και απολογητές της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είπαν πως τα σκουπίδια μαζεύτηκαν εκεί σε μία ημέρα.
Άλλοι μίλησαν για προβοκάτσια.


Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τα σκουπίδια βρίσκονται εκεί από την ημέρα των Θεοφανείων…
Σε απάντηση λοιπόν σας ενημερώνουμε σήμερα για την ύπαρξη μιας παράνομης χωματερής σε απόσταση πενήντα μέτρων από την όχθη της λίμνης. Μια υγειονομική «βόμβα» που μολύνει το πόσιμο νερό της Τριχωνίδας και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Το νερό που ρέει από τις πηγές του βουνού, συγκεντρώνεται σε αυτό το ρέμα που διασχίζει την κοινότητα Καινουργίου και καταλήγει στη λίμνη, στην περιοχή » Άι Γιώργης», δίπλα ακριβώς από τις τουριστικές εγκαταστάσεις, (Αρχοντικό της λίμνης κλπ) που δημιουργήθηκαν με ευρωπαϊκό πρόγραμμα από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Θεστιέων, με Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη.



Αυτή η εικόνα που σας παρουσιάσαμε σήμερα, είναι η «συμβολή» της σημερινής Δημοτικής Αρχής στη δημιουργία τουριστικής κίνησης και επισκεψιμότητας στην περιοχή μας!!!
Το χθεσινό κουίζ δεν έχει απαντηθεί ακόμη και υποχρεωτικά το επαναλαμβάνουμε:
Πόσες αντιδημαρχίες βρίσκονται εκτεθειμένες μέσα σε μια φωτογραφία...

Πηγή;agrinioreport.com

16 σχόλια:

  1. Κυριε Τραπεζιώτη επειδη ο κόσμος θυμαται τα σκουπίδια ήταν εκει και επί Δηχαρχίας δική σας και δεν κανετε τόσα χρόνια ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσον αφορα τις τουριστικές εγκαταστάσεις να μην αναφέρεσετ ως Αρχοντικό της Λίμνης. Είναι δημοτικές οι εγκαταστάσεις και δεν ειναι Αρχοντικό της Λιμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Τραπεζιώτη εχουμε μνημη. Τα σκουπίδια υπήρχαν και τοτε που είσασταν εσε'ις δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν καθαρίσαν τόσες φορές και τη επομένη ώρα πέταγαν σκουπίδια ,δε είπε κανείς τίοπτα,Την προσπάθεια δεν την έλβλεπαν,ντροπή στους κατοίκους που βρομίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι θυμομαστε ενα κτιριο ξύλινο μικρο. τωρα εχει επεκταθεί μα τινος άδεια?

    Οι ομπρελες συναδουν με το περιβαλλον κυριε τραπεζιώτη? το κτιριο εγινε ετσι ωστε να ειναισ ε αρμονια με το περιβαλλον. με τόσα εργα ειναι?
    σε αυτα να απαντησετε κυριε τραπεζιώτη.
    γιατί δεν λετε οτι δεν λειτουργει το περιπτερο με τα τοπικά προιόντα, γιατί δε λετε ότι καταργησανε την ταμπελα που εγραφε τουριστικές εγκαταστάσεις? Αυτά τα ξερετε κυριε τραπεζθιώτη αλλα τα κανετε γαργαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντροπή σε αυτους που πετανε τα σκουπιδια
    που τομ ξερουμε οτι ο χωρος ειναι δημοτικός? η ταμπελα διαφημίζει ειδος καφε
    ο δημαρχος οφείλει να ξανατοποθετησει την παλια ταμπελα
    αν δεν το κανει θα ειναι φαουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να εφαρμοστει ο νομος ακι οποιος πεταει σκουπίδια να τιμωρειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επειδη ο συγκεκριμενος που καιγεται να ειναι καθαρο το ρεμα δεν βρηκε ακρη με την τωρινη δημοτικη αρχή απευθυνθηκε στον τραπεζιώτη
    να τα βλεπεις αυτα δημαρχε.
    ειναι παλαντζας αυτός που απευθυνθηκε στον πρωην δημαρχο.
    αλλα καλα κανει αγού του περναει η μπαγκια
    μαγκια θα ειναι δημαρχε παπαναστασιου να βαλεις μια ταξη απο εκεί που ειναι τα σκουπίδια μέχρι κατω στη λιμνη
    και μιλαμε ταξη και νομιμότητα σε όλα
    αν εισαι μαγκας.....αλλιώς....θα μας φανε και τα σκουπίδια και οι κολλητοί των πρώην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ?ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ -ΚΛΠ- ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ?ΟΥΤΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.?

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟΤΕ.....ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

      Το Σάββατο 11 Ιουλίου, εγκαινιάστηκαν οι τουριστικές υποδομές του Δήμου Θεστιέων παράλληλα με την γιορτή της Αθερίνας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αη Γιώργη Καινουργίου, δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα.
      Οι υποδομές αυτές δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος παρόχθιες – παραλίμνιες θέσεις Αμπάρια Δ.Δ. Παναιτωλίου και Αγ. Γεωργίου Δ.Δ. Καινουργίου Δήμου Θεστιέων» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Θεστιέων.
      Το έργο περιλαμβάνει πολυχώρο εστίασης και αναψυχής, εκθετήριο τοπικών και βιολογικών προϊόντων, διαμόρφωση υδραύλακα, ανοικτό εκπαιδευτικό ενυδρείο, αλιευτικό καταφύγιο, παρατηρητήρια, μονοπάτια κ.α.
      Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Σπ. Σπυρίδων, οι βουλευτές Αιτ/νιας κ.κ. Ανδρέας Μακρυπίδης και Σοφία Γιαννακά, ο Αντινομάρχης Αιτ/νιας κ. Ιωάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Παραβόλας κ. Βασίλειος Καπέρδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτ/σης και πολύς άλλος κόσμος που ήθελαν να τιμήσουν με την παρουσία τους μια τέτοια προσπάθεια.
      Αφού προηγήθηκε η τέλεση του Αγιασμού στις εν λόγω εγκαταστάσεις, την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για το έργο αυτό, μεταξύ άλλων είπε : «Είμαστε σε μια εποχή που καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία όταν καταφέρουμε να την συνδέσουμε με την τοπικότητα, την αυθεντικότητα και την ποιότητα μπορεί να είναι εφαλτήριο ανάπτυξης, η οποία για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να στηρίζεται τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής που προσφέρουν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι.
      Ένα τμήμα αυτού του έργου είναι και οι ξύλινες τουριστικές υποδομές που δημιουργήσαμε εδώ στον Αη Γιώργη Καινουργίου και τις οποίες εγκαινιάζουμε σήμερα. Είναι υποδομές με πέτρα και ξύλο, απολύτως συμβατές με το περιβάλλον και συνάδουν με τη φυσιογνωμία της περιοχής. Πρόκειται για ένα πολυχώρο εστίασης και αναψυχής με μόνιμη έκθεση τοπικών και βιολογικών προϊόντων.
      Η λειτουργία τους διέπεται από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας που διετύπωσε ο Δήμος Θεστιέων και που σημαίνει υποχρέωση προσφοράς ποιοτικών προϊόντων και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Εδώ δεν υπάρχει πλαστικό, δεν υπάρχουν προτηγανισμένα φαγητά, προωθούνται κυρίως και πρωτίστως τα ντόπια και βιολογικά προϊόντα και υπάρχει προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους για Α.Μ.Ε.Α.
      Έτσι οι υποδομές αυτές έχουν ένα αγροτουριστικό χαρακτήρα και νομίζω ότι εκπέμπουν πολιτισμό και ποιότητα. Δείχνουν το δρόμο και το χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υποδομές και οι επενδύσεις για να καταστήσουμε όσο γίνεται πιο ελκυστική την περιοχή μας, να προσελκύσουμε τρίτους επισκέπτες και να ενδυναμώσουμε την τοπική οικονομία με την προώθηση και ανάπτυξη του βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού
      Το έργο περιλαμβάνει ακόμη ανοικτό εκπαιδευτικό ενυδρείο, αλιευτικό καταφύγιο, παρατηρητήρια, μονοπάτια, πλατείες κ.α.»
      Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Δ.Ε. κ. Σπ. Σπυρίδων επικρότησε την μέχρι τώρα προσπάθεια του Δήμου Θεστιέων και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός προκειμένου και οι υπόλοιπες δράσεις του έργου αυτού να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. ώστε να ολοκληρωθεί το προταθέν από το Δήμο Θεστιέων έργο.
      Ακολούθησε η γιορτή Αθερίνας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινουργίου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» με την οικονομική υποστήριξη και συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεστιέων. Πλήθος κόσμου, πάνω από δυο χιλιάδες, που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη γιορτή διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το μουσικό συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα».

      Διαγραφή
  10. Γιατί μου διαγράψατε το σχόλιο ,δεν έβρισα ούτε συκοφάντισσα,ντροπή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μας που βρομίζουμε,ρέμματα,δρόμους,αυλάκια,λίμνες,όχθες.Τα σκουπίδια κάποιοι τα πέταξαν εκεί και συνεχίζουν να πετάνε.Το πρόβλημα υπήρχε πάντα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. to provlima panta ipirxe, den ine torino. k epi trapezioti eki petagan ta skoupidia
    allo mpou autos kani oti then thimate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oti vlepoume tora exei kamia sxesi me auto pou kataskevasate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή είμαι από το Καινούργιο ξέρω πολύ καλά ότι ο Δήμος μας μαζεύει τακτικά τα σκουπίδια αλλά αν δεν έχουμε από μόνοι μας παιδεία και τα πετάμε οπουδήποτε δεν μας φταίει ο δήμος. Σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών,το γνωρίζω γιατί έχω χωράφι εκεί κοντά. Ντρέπομαι για το επίπεδο κάποιων. Επί Τραπεζιωτη τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα και το οποίο το γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά και εγώ που έχω κτήμα κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!