Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Παλαιοκαρυά -snow edition(φωτο)

>

Όμορφες εικόνες από την χιονισμένη Παλαιοκαρυά που αναρτήθηκαν στο http://kristialazarie.gr/:

Θα την βρεις κάπου χαμένη ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια της. Δεν...
ξέρω αν την ξέρουν λίγοι ή πολλοί άλλα μου φτάνει να την ξέρω εγώ και να σας ξεναγήσω. Γεωγραφικά λοιπόν η Παλαιοκαρυά βρίσκεται στην Στερεά Ελλάδα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, στον δήμο Αγρινίου.

Αν ψάχνεις να βρεις ένα χωριό με πλακόστρωτα σοκάκια, με καφετέριες που με το φως της νύχτας μετατρέπονται σε club και μαγαζάκια που είναι έτοιμα να σου πουλήσουν καθετί χειροποίητο που φτιάχνουν, να πας αλλού. Ναι, ναι αλλού πρέπει να πας, γιατί εδώ δεν θα συναντήσεις τίποτα απ΄όλα αυτά.


Εδώ ο κόσμος που κατοικεί είναι ελάχιστος, μα αν τον επισκεφτείς όλο και κάτι θα σε φιλέψει, κάτι σπιτικό, το γλυκό του κουταλιού που έκανε η γιαγιά ή τον καφέ τον παραδοσιακό που τον πετυχαίνει πιο καλά απο όσες καφετέριες και αν έχεις επισκεφθεί στην πόλη! Θα φας καλό κρέας, καθαρό, στο ταβερνάκι που συντροφεύει το χωριό.


Τα δέντρα που αλωνίζουν αιώνες από εδώ και από εκεί θα σε κάνουν να νιώσεις ότι στα πνευμόνια σου μπήκε καθαρός αέρας που σου φτάνει να εισπνέεις χίλια χρόνια. Η ψύχη σου εκεί θα γαληνέψει και οι σκοτούρες θα φύγουν θες δεν θες. Αν σου αρέσει να περπατάς θα βρεις τον μικρο ποταμό Οξηδιάς και ρυάκια εκεί γύρω και να ξέρεις ότι το νερό μπορείς άφοβα να το πιείς. (εγώ πάντα το έκανα κρυφά από την μαμά.)Η θέα από ψηλά σε μαγεύει, αγναντεύεις την λίμνη Τριχωνίδα σε όλο της το μεγαλείο. Βρίσκεσαι στην φύση και αυτό σου είναι ξεκάθαρο από το πρώτο πάτημα που θα κάνεις εκεί!  Όταν πλησιάζει η δύση και η ανατολή του ηλίου δεν θα υπάρχουν πελώριες πολυκατοικίες μπροστά σου, θα μπορείς ελεύθερα να απολαύσεις τον ήλιο σε όποια πλευρά του χωριού και αν ξυπνάς.Καθώς μπαίνεις στην Παλαιοκαρυά θα συναντήσεις το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου και αν προχωρήσεις πιο πάνω θα ανταμώσεις με το μοναστήρι της Παναγίας, μικροκαμομμένο και πολλών ετών στέκει ψηλά στο βουνό. Μην ξεχάσεις να βρεις το παρεκκλήσια του Αι Γιάννη και αν σταθείς τυχερός στον Αι Λια θα δεις να κάνουν παραπέντε με τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα.


Φτάνει η ξενάγηση λοιπόν. Εδώ σου παραθέτω μερικές ακόμη φωτογραφίες από το μαγικό μου χωριό τυλιγμένο στο χιόνι. 🙂
KRISTIA LAZARIE Περισσότερες φωτογραφίες στο:http://kristialazarie.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!