Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2017

Παραβόλα: Διαμαρτυρίες για τους σκαμμένους δρόμους

>
«Μεγάλες οι καταστροφές στα αυτοκίνητα και στα μαγαζιά μας, ας ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το έργο που το...
έχουμε πληρώσει χρυσό στα συνεργεία και με αναδουλειά στα μαγαζιά μας» λένε οι κάτοικοι στο agrinioreport.com.

Η δημιουργία νέου αποχετευτικού και αρδευτικού δικτύου, η δημιουργία νέου αντλιοστασίου και η υδροδότηση με νερό από τον Αχελώο στην Παραβόλα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα με την έλλειψη νερού έχουν ξεκινήσει από τους καλοκαιρινούς μήνες του 2016 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ένα μεγάλο έργο χωρίς αμφισβήτηση για όλους, που θα δώσει λύση στο πάγιο πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής.

Πολλά όμως τα προβλήματα των κατοίκων όλο αυτό το διάστημα από την έναρξη των έργων, όπως οι ίδιοι μας λένε. «Εργοτάξιο κατάντησε η περιοχή μας, το σκάψιμο δεν έχει τελειωμό. Η λωρίδα του δρόμου με κατεύθυνση προς Αγρίνιο χάλι μαύρο, τα αυτοκίνητα χορεύουν στην κυριολεξία βγαίνοντας από Παραβόλα προς όλο το ρεύμα για Αγρίνιο. Σκάβουν μέσα στο χωριό και τελειωμό δεν έχουν. Εμάς ποιος θα μας πληρώσει τις ζημιές; Έχουμε κάνει χρυσά τα συνεργεία. Μια λωρίδα έχουμε για να περάσουμε και μιλάμε για έναν δρόμο με αρκετή κίνηση.»

Ο κύριος Χρήστος κουβαλάει κάθε μέρα την πραμάτεια του σε μανάβικα στο Αγρίνιο ξεκινώντας από Παντάνασσα και μέχρι τώρα έχει πάει συνεργείο 2 φορές για άξονες και τροχούς.

Η κυρία Γιώτα από Βαρειά που μεταφέρει τα παιδιά της σε φροντιστήριο στο Καινούργιο προχθές έπεσε σε λακουβα σε σημείο που υπάρχει σε φωτό και έπαθε ζημιά.


8

Στο κέντρο του χωριού οι μαγαζάτορες απελπίστηκαν, ο κ Γιάννης ο περιπτεράς αναγκάζεται να σφραγίζει το μαγαζί για να προστατεύει το εμπόρευμά του από την σκόνη και φεύγουν οι πελάτες γιατί φαίνεται κλειστός.
Επίσης μας επισήμαναν πως περιμένουν να διορθωθεί όλος ο δρόμος και όχι να «βουλώσουν», όπως χαρακτηριστικά είπαν, απλά τις τρύπες που άνοιξαν.
Ναι στα έργα λένε οι κάτοικοι αλλά με σεβασμό απέναντί τους……τόσα χρόνια περίμεναν να δουν το νερό στο χωριό τους και τώρα που αυτή η προσμονή οδεύει στο να γίνει πραγματικότητα έχουν αγανακτήσει από την ταλαιπωρία.
Ακολουθούν φωτογραφίες που μας έχουν αποσταλεί από τους κατοίκους(σε πολλές φάσεις του έργου) καθώς και δικές μας από την κάλυψη του θέματος .

10

4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!