Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2017

(100 φωτογραφίες-βίντεο)Εντυπωσίασαν οι "Αρχόντισσες" του Καινουργίου στην εκδήλωση του ΚΑ.ΠΗ

>

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ΚΑ.ΠΗ της Δ.Κ Καινουργίου η πρωτότυπη επίδειξη-διαγωνισμός μαγειρικής,ταυτόχρονα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των μελών του.
Σε μια πραγματικά συγκινητική εκδήλωση οι "αρχόντισσες" του Καινουργίου απέδειξαν ότι ακόμη μπορούν και μαγειρεύουν εντυπωσιακά και παραδοσιακά,ενώ χόρεψαν και παραδοσιακά.

Η οργάνωση της...
εκδήλωσης ήταν πολύ καλή,αν και αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή,κάτι που αν δεν το ξέραμε δεν φάνηκε καθόλου.

Ο διαγωνισμός είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα καθώς όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν πολλά δώρα που ήταν προσφορές επαγγελματιών του Καινουργίου και του Αγρινίου,οι επιχειρήσεις των οποίων αναγνώστηκαν αναλυτικά κατά την παράδοση των δώρων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου



,η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα.Μαρία Παπαγεωργίου,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου κ.Σωτήρης Κολοβός και κ.Γιώργος Αλεξόπουλος, η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κα.Ανθούλα Μακρή και φυσικά μέλη του τοπικού Δ.Σ,η παρουσία(όλων) των οποίων έδωσε ιδιαίτερη χαρά στα μέλη του ΚΑ.ΠΗ.





Την κοπή της πίτας και την ευλογία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πατήρ Νεκτάριος Παλιούρας,



ενώ ο κ.Παπαναστασίου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε τα καλύτερα για την νέα χρονιά.

Στην

συνέχεια η επιτροπή γεύσης που αποτελούσαν ο ΣΕΦ Τάρεκ Αλομπισάτ,ο Χρήστος Γιώτης(Μεζεδοκαμώματα)και ο Κοσμάς Τασούλης(Αρχοντικό της Λίμνης),ήταν έτοιμη (το ίδιο και οι περισσότεροι)να δοκιμάσει τα εδέσματα που εκτίθοταν  μπροστά μας.



Προηγήθηκε χορευτικό από τα μέλη του ΚΑ.ΠΗ και στην συνέχεια με σειρά οι δημιουργοί παρουσίασαν τα εδέσματα τους  και τα πρόσφεραν για τη δοκιμή.



Ακολούθησε η σειρά των γλυκισμάτων και μετά από πολλή σκέψη και με μικρές διαφορές οι κριτές αποφάσιζαν...
Στο περιθώριο της γευσιγνωσίας μοιράστηκε η Βασιλόπιτα στους παρευρισκόμενους ,η οποία έκρυβε δύο φλουριά.
Τα φλουριά "έπεσαν" στον πρόεδρο του Καινουργίου κ.Κώστα Ευθυμίου και τον πατήρ Νεκτάριο Παλιούρα οι οποίοι όμως έδωσαν τα δώρα, στα μέλη του ΚΑ.ΠΗ, που εξέφρασαν την επιθυμία.

Λίγο αργότερα η Επιτροπή Γευσιγνωσίας αποφάσισε πολύ δύσκολα μεταξύ των εξαιρετικών παραδοσιακών φαγητών και γλυκισμάτων,κάτι που απέδειξε και η ισοβαθμία μεταξύ των δύο πρώτων κατά τον υπολογισμό της βαθμολογίας.



Πραγματοποιήθηκε κλήρωση και τελικά στην "νικήτρια"τριάδα είναι η κα.Αρβανίτη,η κα.Κερασιώτη και η κα.Σταμπολίτη,στις οποίες ο κ.Ευθυμίου έδωσε τα δώρα τους.

Και επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία (και ο συντάκτης),να δοκιμάσουμε όλα αυτά που βλέπαμε ,οι μυρωδιές των οποίων μας "μέθυσαν"και μας έκαναν να κοιτάμε τα ρολόγια.



Όλα τα εδέσματα εξαφανίστηκαν σε σύντομο διάστημα όπως ήταν αναμενόμενο,ενώ διενεργήθηκε και η κλήρωση των δώρων.

Κλείνοντας όλοι έκαναν λόγο για μια πολύ επιτυχημένη βραδιά,που απέσπασε μόνο θετικές κριτικές από όλους και η πρωτότυπη ιδέα πέτυχε.
Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει θεσμός για το Καινούργιο και οι Δημότες να έρθουν και να δοκιμάσουν,μέχρι τότε ας βλέπουν τις φώτο,όλων όσων σήμερα δεν γεύτηκαν.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ψυχή της εκδήλωσης και διοργανώτρια της ιδέας ,υπεύθυνη των μελών του ΚΑ.ΠΗ Καινουργίου κα. Ευανθία Λαμπρακοπούλου



,καθώς και στην γυμνάστρια τους κα.Αγγελική Αράχωβα



η οποία συντόνισε την εκδήλωση άρτια, (και δεν με έπεισε ότι βρέθηκε από σπόντα σήμερα στο Καινούργιο) οι οποίες απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα.

Επίσης αξίζει  να σημειωθεί ότι βοήθησαν μέλη της Ένωσης Γυναικών Καινουργίου,καθώς και άλλες κυρίες του Καινουργίου.

Τα "παλικάρια"του Καινουργίου αποτελούν από μόνα τους ειδική κατηγορία θαυμασμού και περηφάνιας.





Για το kainourgiopress Επαμεινώνδας Κ.Ρεντίφης.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ:






















































































 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!