Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016

Νέες αρμοδιότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χωρίς ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους

>
Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress περιφέρειαΑλλαγή διαδικασιών στον έλεγχο των δαπανών και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, πρόκειται να εφαρμοστεί από 1.1.2017 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ...
προετοιμάζεται για τη μεταφορά αυτή, με εκπαίδευση προσωπικού, τροποποίηση του Οργανισμού, καθώς και όλες τις θεσμικές ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νέες απαιτήσεις με ευθύνη.
Δυστυχώς, όμως αν και γίνεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων, δεν συνοδεύεται από τα θεσμικά προαπαιτούμενα, που είναι ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι.
Δυστυχώς και δεν είναι η μόνη ή η πρώτη αρμοδιότητα που περνά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίχως τους απαιτούμενους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί, όσο γίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις των νέων αυτών αρμοδιοτήτων.
Θέλουμε να ζητήσουμε την επιείκεια των συμπολιτών μας για το πρώτο αυτό δύσκολο χρονικό διάστημα, που μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις, με τη δέσμευση αυτή η περίοδος προσαρμογής και εφαρμογής των αρμοδιοτήτων αυτών, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.
«Με αίσθημα ευθύνη, εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηριζόμαστε. Τις αρχές του Δικαίου, της Διαφάνειας και του σεβασμού στο κάθε ευρώ του πολίτη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Παναγιώτης Μπράμος τόνισε πως ήδη η Περιφέρεια έχει φροντίσει για τη διαρκή εκπαίδευση των υπαλλήλων που θα αναλάβουν τις νέες αρμοδιότητες, ώστε από τη νέα χρονιά να είναι έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!