Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Δ. Τραπεζιώτης: Να διεκδικήσει αντισταθμιστικά από τη ΔΕΗ ο δήμος Αγρινίου

>

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τραπεζιώτης
Στο πρόσφατο παρελθόν αναφερθήκαμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή Αγρινίου, χαρακτηρίζοντάς την ως «απλή διαχειριστική αρχή» και μάλιστα κατωτάτου επιπέδου, που δεν θα μπορέσει να παράξει τίποτα ουσιαστικό και καινοτόμο για τον Δήμο μας, γιατί απλά δεν μπορεί!

Μικροέργα...
βιτρίνας, ασφαλτοστρώσεις – σφαλματοστρώσεις και κάπου εκεί το τοπίο θολώνει…Πυκνή ομίχλη, μίγμα ασχετοσύνης και ανικανότητας.

Χάθηκαν οριστικά με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, οι ευκαιρίες συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου σε δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για χρηματοδοτήσεις έργων από το νέο ΕΣΠΑ που αφορούσαν στη σχολική στέγη.

Ανικανότητα αποστολής στη σωστή διεύθυνση ενός φακέλου που είχε ως αποτέλεσμα τη μη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του υδρευτικού έργου για την αντικατάσταση του «δίδυμου αγωγού» Καστράκιου –Σπολάιτας ( κοστολογημένο από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α κοντά στα 6,000,000 ευρώ!!!)

Προκλητική διαπόμπευση του τουριστικού μας προϊόντος με την προβολή διαφημιστικού βίντεο που περιείχε εικόνες από άλλες περιοχές της χώρας..!

Ενδεικτικά αναφέραμε αυτά που ήταν και τα πιο πρόσφατα «κατορθώματα».

Το μεγάλο πρόβλημα που ανακύπτει αποκρυπτογραφώντας την ανεκδιήγητη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, είναι και το πλέον επικίνδυνο. Το Αγρίνιο έχει απωλέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατείχε επί σειρά ετών στο νομό μας και ακολουθεί τελευταίο και καταϊδρωμένο τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες των μικρότερων Δήμων της περιοχής.

Οι Δήμοι Θέρμου και Ναυπακτίας αγωνίζονται και διεκδικούν αντισταθμιστικά οφέλη (και πολύ καλά κάνουν) λόγω των επιπτώσεων και της ζημίας που υπέστησαν οι περιοχές τους από την κατασκευή των τεχνητών λιμνών Μόρνου και Ευήνου και της αντίστοιχης ωφέλειας που απολαμβάνει η περιφέρεια Αττικής

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της 9ης Φεβρουαρίου 2016, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, πρότεινε στον Δήμαρχο να κινηθεί άμεσα για τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών πόρων από το Ελληνικό δημόσιο και τη ΔΕΗ Α.Ε. λόγω της αξιοποίησης – εκμετάλλευσης των νερών του Αχελώου.

Έχουν περάσει από τότε δέκα ολόκληροι μήνες και η μοναδική διεκδίκηση που είδαμε να υποστηρίζει με πρωτοφανή πυγμή ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου, προκύπτει μέσα από το «διάβημα» προς το Δήμο Ξηρομέρου, από τον οποίο απαιτεί να μην αναφέρεται το όνομα του Αγρινίου σε μια εμποροπανήγυρη που διοργανώνει… Διεκδικήσεις «για τα πανηγύρια» στην κυριολεξία. Προς άρση κάθε παρεξήγησης, αυτονόητον είναι ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να υποστηρίζει τα συμφέροντα των εμπόρων – επιχειρηματιών του Δήμου μας.

Όμως ο Δήμος οφείλει με την ίδια πυγμή και δυναμική να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση για να πάψει να είναι ουραγός στις εξελίξεις και να διεκδικήσει με σθένος τα αντισταθμιστικά οφέλη που δικαιούται, λόγω της δωρεάν εκμετάλλευσης επί σειρά ετών από τη Δ.Ε.Η του νερού του Αχελώου, για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

ΓΙ” ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Τον Δήμαρχο Αγρινίου

Τους φορείς του Δήμου Αγρινίου

Τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Όπως από κοινού και συντονισμένα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

α) Τους πόρους που πρέπει να αποδοθούν, από το Ελληνικό Δημόσιο και τη ΔΕΗ ΑΕ, ως αντιστάθμισμα στην περιοχή μας από την αξιοποίηση – εκμετάλλευση των νερών του Αχελώου για τη λειτουργία υδροηλεκτρικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

β) Να συμπεριληφθεί ο Δήμος Αγρινίου στη σχετική διάταξη του Ν. 2446/1996, ώστε η περιοχή μας να επωφεληθεί του συγκεκριμένου Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Παραγωγής Ρεύματος ώστε με τα κονδύλια που θα προκύψουν να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά έργα, αλλά και έργα προστασίας Περιβάλλοντος, όπως στη Φλώρινα, Κοζάνη, Αρκαδία και πρόσφατα στη Ρόδο.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!