Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016

Αγρίνιο:Με επιτυχία η ημερίδα για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα

>


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας η ημερίδα με θέμα «Ο εθελοντισμός στο Πυροσβεστικό Σώμα. 25 χρόνια προσφοράς και δράσης. Παρόν και μέλλον στον 21ο αιώνα».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας ...
και την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου,κ.Νίκος Γκρίζης,Ανδρέας Καλαμπαλίκης,Μαρία Παπαγεωργίου,ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός,ο Διοικητής της Π.Υ Ναυπάκτου Αντιπύραρχος κ.Χριστόφορος Μπόκας,ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Επιπυραγός κ.Ευστράτιος Πετράκης,ο Υποστράτηγος Π.Σ εν'αποστρατεία κ.Παναγιώτης Γιαννακόπουλος (πρώην Διοικητής Π.Υ Δυτικής Ελλάδας),αξιωματικοί,στελέχη του Π.Σ και Εθελοντές Πυροσβέστες.

Επίσης την ενημέρωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μαθητές του Γενικού Λυκείου Παραβόλας,τους οποίους συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.Χρήστος Αποστολόπουλος και η κα.Κυριακούλα Κουκοσούλα.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα.Ανθούλα Μακρή υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.



Επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο Δρ. Λέκκας Ευθύμης-Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας,με θέμα:«Ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων σε μεγάλης κλίμακας καταστροφές»

ο Δρ. Κούτσιας Νικόλαος- Καθηγητής Περιβαλλοντικής Πληροφορικής, Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Η δορυφορική τηλεσκόπηση, οι δασικές πυρκαγιές και ο εθελοντισμός. Πως συνδέονται

ο mr Kevin D. Quinn -Chairman of the National Volunteer Fire Council-Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών των ΗΠΑ,με θέμα «Εθελοντισμός και άμεση επέμβαση στις Η.Π.Α.»
«Οργάνωση και λειτουργία των εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών»,

ο επιπυραγός Μαρτζάκλης Βασίλειος-Γραφείο Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων .με θέμα:
«Πλαίσιο συνεργασίας εθελοντών πυροσβεστών και υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος»,

ο Πυραγός Κολοκοτσάς Γεώργιος-ΒΙ.ΠΕ.ΠΑΤΡΩΝ,με θέμα :
«Εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων στο Πυροσβεστικό Σώμα»,

ο Τσουγκρής Σεραφείμ-Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος,με θέμα :«Παρουσία και δράση του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα»,
και ο κ.Αντώνης Κούκουζας ,πρόεδρος της Ένωσης πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Π.Σ

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ.Μπόκας ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των δύο Εθελοντικών Σταθμών σε Παραβόλα και Γαβαλού,καθώς έκανε και μια μικρή αναδρομή στην διαδρομή δημιουργίας των Σταθμών.

Ανέφερε ότι τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν Εθελοντές που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους,ενώ τόνισε την  πλήρη υποστήριξη και συνδρομή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής κατά το ξεκίνημα και της τωρινής η οποία ολοκλήρωσε και συνεχίζει να υποστηρίζει την λειτουργία τους.

Οι Εθελοντικοί Π.Σ του Δήμου Αγρινίου αποτελούν πρότυπο,ενώ ενδιαφερόμενοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας ,έχουν ζητήσει την συνδρομή και την βοήθεια για την οργάνωση Εθελοντικών Π.Σ

Στο κλείσιμο της εισαγωγής μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχηγού του Π.Σ.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.Νίκος Γκρίζης-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου,ο οποίος ανέφερε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην Πυρασφάλεια του Δήμου με τους δύο Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς,τόνισε ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει παραχωρήσει τρία Πυροσβεστικά Οχήματα,εξοπλισμό, ενώ σύντομα θα παραδώσει και στολές
Κλείνοντας σημείωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα συμβάλει με όποια μέσα μπορεί στις ανάγκες των δύο σταθμών,ενώ μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ.Γιώργου Παπαναστασίου ,αναφέροντας ότι ο Δήμαρχος δεν ήταν παρόν λόγω σημαντικών υποχρεώσεων.


Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πυραγός κ.Ιωάννης Σταμούλης,πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος


ο Πυραγός κ.Κων/νος Γραφάκος,Υποδιοικητής της Π.Υ Γυθείου


και ο κ.Δημήτρης Σταθόπουλος -Προέδρος της ΠΟΕΥΠΣ


Στην συνέχεια ήταν η σειρά του κ.Μοσχολιού,ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ιδέα για την δημιουργία των Σταθμών,ξεκίνησε επί θητείας του,με αφορμή την πυρκαγιά στο Δασύλλιο της Παραβόλας πριν περίπου 4 χρόνια ,όταν είδε με πόσο πάθος και αυτοθυσία Εθελοντές του χωριού, ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες,δίνοντας πολύτιμη συνδρομή στους Πυροσβέστες.

Έτσι δικαιωματικά η Παραβόλα κέρδισε την ίδρυση του Εθελοντικού Σταθμού.Εκτός όμως από το παραπάνω, ο Σταθμός της Παραβόλας βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας σημείο για την Πυρασφάλεια της περιοχής καθώς από το σημείο που βρίσκεται μπορεί και ελέγχει σχεδόν όλη την παραλίμνια περιοχή, την Μακρυνεία  αλλά και τον ορεινό όγκο.Έτσι μαζί με την Γαβαλού υπάρχει ολοκληρωμένη επίβλεψη.


Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Διονύση Γιαννακά που είναι ο Πρόεδρος Σωματείου Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας.


Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ενημερώσεις από τους ομιλητές,με πρώτο τον Αμερικάνο προσκεκλημένο.

                                    
Ο mr.Kevin D. Quinn αναφέρθηκε στον Πυροσβεστικό Εθελοντισμό και στην εκπαίδευση στις Η,ΠΑ,ενώ συναίνεσε στο να προωθηθούν  δράσεις συνεργασίας και με τις δύο άλλες εθνικές ομοσπονδίες των ΗΠΑ, των Αξιωματικών και των Πυροσβεστών.

Το Συμβούλιο αποτελείται από 49 μέλη (έναν εκπρόσωπο από κάθε πολιτειακή ένωση πυροσβεστών) και εκπροσωπεί το 71% του πυροσβεστικού και διασωστικού προσωπικού που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ που ισοδυναμεί σε 812.000 εθελοντές.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των υπολοίπων προσκεκλημένων,ενώ την εκδήλωση έκλεισε η Υποπυραγός κα.Ζωή Στάμου- Προϊστάμενη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας,που είχε την ιδέα της ημερίδας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό
πηγή;http://www.agriniolike.gr/

















1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική εκδήλωση,μπράβο στην κα.Στάμου και τους Εθελοντές της Παραβόλας,που έχουν γίνει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!