Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών :Δε λειτουργούν εκλογικά κέντρα σε Αμφιλοχία και Ναύπακτο

>
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΛΟΓ'Ες AGRINIOLIKE
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη μη λειτουργία εκλογικών κέντρων στη Ναύπακτο και την Αμφιλοχία, για τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών μας εκπροσώπων στο...
ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας, ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας και το ΚΥΣΔΕ, δυνατότητα που προβλέπετε με το άρθρο 22 ΠΔ1/2003, με την ανίσχυρη δικαιολογία και στις δύο περιπτώσεις ότι δε βρίσκονται εκπαιδευτικοί για τις εφορευτικές επιτροπές!!!
Την ευθύνη συγκρότησης της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, έχει κυρίως η υπηρεσία, η οποία έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών και όφειλε να ορίσει τους δύο εκπαιδευτικούς (στελέχη της διοίκησης), καθώς και οι δύο ΕΛΜΕ του νομού που ορίζουν τον 3ο συνάδελφο, όπως υποχρεούνται από τον νόμο, ώστε να συγκροτηθούν Εφορευτικές Επιτροπές τόσο στην Ναύπακτο όσο και στην Αμφιλοχία, όπως λειτουργούσαν όλες τις προηγούμενες εκλογές των Υ.Σ.
Θεωρούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί (10 ημέρες) πριν τις εκλογές και όχι την τελευταία στιγμή να ψάχνουν δήθεν να βρουν εκπαιδευτικούς για τις Εφ. Επιτροπές!
Αν η υπηρεσία αδυνατεί να οργανώσει και εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές στις 2-11-2016, ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ. με την λειτουργία επιπλέον εκλογικών κέντρων εκτός της πρωτεύουσας του νομού, τότε οφείλει να παρατηθεί και να αναλάβουν οι τοπικές ΕΛΜΕ εξολοκλήρου την εκλογική διαδικασία αυτή, που είναι και αίτημα του κλάδου μας.
Αποτέλεσμα της κατάργησης των εκλογικών τμημάτων Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου είναι εκατοντάδες συνάδελφοι, εκβιαζόμενοι από την άδεια-αργία που δόθηκε από το Υπουργείο, να αναγκαστούν να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από την έδρα του σχολείου τους και την μόνιμη κατοικία τους (συγκριμένα από Ναύπακτο, Πάτρα, Αντίρριο προς Μεσολόγγι και από Βόνιτσα-Ξηρόμερο, Άρτα προς το Αγρίνιο). Η διοίκηση προσπερνά εύκολα το κόστος και το χρόνο για την μετακίνησή τους, στα δύο εκλογικά τμήματα, όταν μάλιστα για τις εκλογές των Υ.Σ. δεν προβλέπεται Γεν. Συνέλευση, ώστε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών αυτών να είναι ουσιαστικότερη. Παράλληλα αυτό το «καψώνι» της διοίκησης απογοητεύει και θυμώνει ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους, που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν εκ νέου για τις εκλογές των ΕΛΜΕ τις επόμενες ημέρες, καλλιεργώντας την αποχή, απαξιώνοντας και απαγορεύοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή τους στις Γεν. Συνελεύσεις.
Με την κατάργηση των δύο εκλογικών τμημάτων απαξιώνονται μεγάλες εκπαιδευτικές περιοχές της Αιτωλ/νίας, τίθενται υπηρεσιακά και ηθικά διλήμματα και πολλαπλασιάζουμε εκείνους που αδυνατούν για αντικειμενικούς λόγους να μεταβούν στις δύο πόλεις όπου θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα, με ότι αυτό σημαίνει σε κάθε υπηρεσιακή εμπλοκή που πιθανός να προκύψει.
Τελικά όλα αυτά τι υπηρετούν; Την ενίσχυση της συμμετοχικής διαδικασίας; ή μήπως την ενίσχυση της αποχής και της αδιαφορίας;
Ποιοι τρέμουν τελικά την βουβή αλλά και τη φανερή δυσφορία και οργή των συναδέλφων;
Ποιοι έχουν συμφέρον να μην πάνε οι συνάδελφοι να ψηφίσουν;
Ποιους φοβίζει το μήνυμα που θα σταλεί από τον κλάδο;
Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που θέλουν να χειραγωγήσουν την άμεση ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του κλάδου ΕΝΑΝΤΙΑ στη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους σχεδιασμούς Λιάκου, δηλαδή της διάλυσης και των ΓΕΛ, όπως έγινε με τα ΕΠΑΛ;
Καλούμε όλους τους συναδέλφους
ΝΑ συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες παρ’ όλες τις δυσκολίες που πια υπάρχουν (συγκοινωνιακές, οικονομικές, οικογενειακές κ.α.) για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη συνέχεια της εργασίας μας.

ΝΑ καταδικάσουν στην πράξη με τη συμμετοχή και με την ψήφο τους αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. ΝΑ στηρίξουν τα ψηφοδέλτια μας αναδεικνύοντας αγωνιστές αιρετούς στα Υ.Σ., κόντρα στους μηχανισμούς της διαπλοκής, της συναίνεσης και της υποταγής.
  • Αγωνιζόμαστε για δημόσιο και δωρεάν σχολείο κόντρα στη θεοσοφία της αγοράς.
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία

ΟΧΙ μαύρο στα ΕΠΑΛ – Επαναλειτουργία όλων των τμημάτων Γενικής παιδείας και τομέων ΕΠΑΛ Καινουργίου, Κ. Αχαϊας, Κρεστένων και Αμαλιάδας.  
Υ.Γ: Αναμένουμε άμεσα τη θέση των δύο ΕΛΜΕ για το θέμα.
Να γίνει η ψήφος μας η ανατροπή…
ΟΧΙ
Στα μνημόνια και την διαπλοκή
27 Οκτωβρίου 2016

Από την Α.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!