Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

ΘΕΣΤΙΑ 2016:Ενημέρωση,ζαχαροπλαστική,βραβεύσεις και...ξεφάντωμα μέχρι πρωίας (foto+video)

>



Με μια πραγματικά εντυπωσιακή βραδιά που τα είχε όλα ,ολοκληρώθηκε η 3η μέρα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "Θέστια 2016"....

Οι κάτοικοι του Καινουργίου αλλά και πολλοί επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεστιέων και πέρασαν υπέροχα,με σύμμαχο την ιδανική σε καιρικές συνθήκες βραδιά του Αυγούστου.



Οι χθεσινές πολιτιστικές εκδηλώσεις .(προηγήθηκαν οι αθλητικές),ξεκίνησαν με ομιλίες για την "Αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία της περιοχής μας,υπάρχουσες συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης".

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του αγροτικού συνεταιρισμού Καινουργίου,κ.Αντώνη Μίκροβα,για τις δράσεις του συνεταιρισμού και την επιτραπέζια ελιά.
                                    

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συνδέσμου Γεωπόνων νομού Αιτ.νιας κα.Βασιλική Χατζηαγάπη που μίλησε για τις δυνατότητες του τόπου ,τις ευκαιρίες για ανάπτυξη και δημιουργία μικρών επιχειρήσεων.


Ακολούθησε ενημέρωση για τις ιδιότητες του ελαιολάδου και τις κατηγορίες που διαχωρίζεται ,καθώς και για τα οφέλη στην υγεία.


Στην συνέχεια η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κα.Ανθούλα Μακρή πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία-ενημέρωση για την ανάδειξη του Εθελοντισμού σε εποχές κρίσης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τις πολύ σημαντικές δομές που έχουν δημιουργηθεί και στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες,όπως τα Κοινωνικά Ιατρεία,Κοινωνικά Παντοπωλεία και Κοινωνικά Φροντιστήρια.
Όλα αυτά μπορούν και παρέχουν σημαντική στήριξη σε όσους την χρειάζονται,χάρις στις προσπάθειες των Εθελοντών.


Το πιο "γλυκό" μέρος των εκδηλώσεων ακολούθησε αμέσως μετά με την επίδειξη live,γλυκισμάτων.
Ο τηλεοπτικός pastry chef Ταξιάρχης Κάππας που ήταν καλεσμένος του Θόδωρου Κουσκούνη και του "Γλυκοπωλείον" έφτιαξαν δύο υπέροχα γλυκά.



Ο Θόδωρος με τον Ταξιάρχη παρασκεύασαν ζεστή σοκολατόπιτα και τσιζ κέικ με μπισκότο oraio,δύο εύκολες και γρήγορες συνταγές που γίνονται με υλικά που υπάρχουν στις περισσότερες κουζίνες.

Όπως ήταν φυσικό απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα..

Ακολούθησαν βραβεύσεις και το γλέντι ξεκίνησε παράλληλα με την διανομή δωρεάν ψητού κρέατος(με συνδιοργανωτή τον κτηνοτροφικό σύλλογο Καινουργίου "Άγιος Νικόλαος".

Τα παιδιά της περιοχής, οι ντόπιοι καλλιτέχνες μας ,ανέβηκαν στην σκηνή και ξεσήκωσαν το πλήθος ο καθένας με το είδος του.

Στο λαϊκό μέρος οι Χαντζάρας Κωνσταντίνος(μπουζούκι),Σελιμάς Ανδρέας(τραγούδι),Λιάπη Μάγδα(τραγούδι),Ρεντίφης Αλέξανδρος(τραγούδι),Τζίμα Βασιλική(τραγούδι),Χαντζάρας Αριστείδης(πλήκτρα) και Καραμανώλης Γιώργος(κρουστά)

και στο δημοτικό γλέντι οι:Καραγιαννόπουλος Νίκος(κλαρίνο),Μπλέτσας Αθανάσιος(τραγούδι),Στασινός Λάμπρος(τραγούδι),Φουρλίγκας Κων/νος(κιθάρα),Μπλέτσα Μαρία(τραγούδι)και Τσιατσήμα Βιβή
έδωσαν άλλη διάσταση στην βραδιά και απογείωσαν το κέφι μέχρι αργά.
Σε κάθε ευκαιρία δεχόταν το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια.
Μια αξιόλογη βραδιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ το Σ/Κ, ακολουθούν οι επόμενες.







































































5 σχόλια:

  1. Το Καινούργιο προάγει το δικό του πολιτισμό,μπράβο kainoyrgiopress που αναδεικνύεται το χωριό μας.Συνεχίστε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to mono poy mporw na pw einai mono ayto... sygxarhthria se oloys.. gia thn apsogh organwsh.. kai polla sygxarhthria sta mme...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε όλους,ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που γίνονται τόσο οργανωμένες εκδηλώσεις και με μεγάλη ποικιλία.Και σίγουρα είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη προβολή των εκδηλώσεων.Το μόνο αρνητικό είναι η απουσία της Δημοτικής Αρχής που είναι απούσα μέχρι χθες...Όπως είπε και ο παραπάνω φίλος το Καινούργιο παράγει πολιτισμό και εθελοντισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά από χρόνια έχουμε ΘΕΣΤΙΑ. Καλή συνέχεια και του χρόνου. Ένα μπράβο στη ΔΟΞΑ θυμηθηκαμε τα παλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!