Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (WORLD MS DAY 2016)

>


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (WORLD MS DAY 2016), η ΕΕΑΣΚΠ συμμετείχε  στην Παγκόσμια κινητοποίηση και στο Αγρίνιο...
με δράση-ενημέρωση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο "συντριβάνι".

Συντονιστής της επιστημονικής εκδήλωσης είναι ο κ. Δημήτρης Μπάλλας, Γ. Γραμματέας ΕΕΑΣΚΠ.


Ο κ.Μπάλλας στέλνει το μήνυμα για την σημερινή ημέρα μέσω του agriniolike.gr,συγκεκριμένα δήλωσε:
Το φετινό μήνυμα της ΕΕΑΣΚΠ για την σημερινή ημέρα είναι:Ανεξαρτησία για τα άτομα με την νόσο,είμαστε πιο μπροστά από την ασθένεια".

Συμβουλεύει τα άτομα με την νόσο να προσπαθούν συνεχώς να είναι ανεξάρτητα στην καθημερινότητά τους,να ακολουθούν την φαρμακευτική αγωγή των ιατρών,να μην απογοητεύονται και οι άνθρωποι δίπλα τους,το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον να είναι αρωγοί στις προσπάθειες τους,συμπαραστάτες  και να ενημερώνονται σωστά.

Κοινωνικοί Λειτουργοί και εθελοντές του Δήμου Αγρινίου συμμετείχαν στη σημερινή δράση.



Το σχετικό δελτίου τύπου του Δήμου Αγρινίου

Η 25 Μαΐου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα  για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Ο αριθμός των ατόμων με ΣΚΠ ανέρχεται κατά το έτος 2010 σε 2-2,5 εκατομμύρια (περίπου 30 περιστατικά ανά 100.000) παγκοσμίως, με τα ποσοστά να παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις σε διάφορες περιοχές. Όπως τα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα, η νόσος εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες, ενώ η συχνότητα μπορεί να αυξάνεται. Από το 2008 και σε παγκόσμιο επίπεδο, η νόσος είναι περίπου δύο φορές πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Στα παιδιά εκδηλώνεται ακόμα πιο συχνά στα κορίτσια από ότι στα αγόρια, ενώ σε άτομα άνω των 50 ετών, είναι σχεδόν ισοδύναμη μεταξύ αντρών και γυναικών. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η γρήγορη διάγνωση.

«Επί τη ευκαιρία της ημέρας για την αντιμετώπιση της ΣΚΠ, ο Δήμος Αγρινίου στήριξε την Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας σε δράση που πραγματοποίησε στην πλατεία Συντριβανίου. Κοινωνικοί Λειτουργοί της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας και εθελοντές με τα μέλη της Ένωσης πραγματοποίησαν ενημέρωση των πολιτών, με τη διανομή φυλλαδίων με σκοπό την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση. Στόχος είναι η κατανόηση της κατάστασης των ατόμων με ΣΚΠ, που επηρεάζονται σημαντικά  από τα πολλαπλά συμπτώματα που επιφέρει η νόσος, από όσους δεν γνωρίζουν τη ΠΣ» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κ. Κώστας Καλαντζής.     



Οι εκδήλωση στο Αγρίνιο είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου, ενώ στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!