Τετάρτη, Μαΐου 25, 2016

Κορμός μπισκότου από την Σχολή Μαγειρικής Τέχνης ΕΠΑΣ Μεσολογγίου

>


Η συνταγή για λαχαταριστό κορμό μπισκότου από την  Σχολή Μαγειρικής Τέχνης ΕΠΑΣ Μεσολογγίου...

Υλικά
-1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (π.χ. Ερμόλ, Morfat κλπ)
-1 ζαχαρούχο γάλα
-1 μεζούρα κονιάκ (~35γρ.)
-3 κουταλάκια της σούπας (κ.σ.) πραλίνα φουντουκιού (π.χ. Merenda, Nutella κλπ)
-2 κ.σ. κακάο
-1 πακέτο μπισκότα (τύπου πτι-μπερ)
-καραμελωμένα αμύγδαλα τριμμένα (για την επικάλυψη)


Παρασκευή
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί για να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα το χωρίζουμε στα δύο και στο μισό προσθέτουμε το κακάο και την πραλίνα φουντουκιού.

Για να στήσουμε το γλυκό παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα και απλώνουμε εναλλάξ το λευκό και το σοκολατένιο μίγμα σε κάθε ένα, στήνοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε μια πιατέλα.

Αφού στήσουμε όλα τα μπισκότα καλύπτουμε το γλυκό μας με το μίγμα που περισσεύει (τη λευκή και την σοκολατένια κρέμα) και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα (μπορούμε αντί για αμύγδαλα να χρησιμοποιήσουμε τρούφα, ινδική καρύδα, καρύδια κλπ)

Το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!