Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Άποψη:Μια πρόταση για τη νέα ΔΟΞΑ, που δεν άντεχαν να ακούσουν!

>
Γράφει ο κ.Κώστας Κορδάτος
Η πρόταση που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο δεν άφησαν να ακουστεί, μια παρέα μέτριων και φαύλων ανθρώπων, με την συμπαράσταση εκπροσώπων...
του Συλλόγου παλαιμάχων, που έχουν προ πολλού σιγήσει, έδωσαν άφεση αμαρτιών σε ένα «γιουσουρούμ» να συνεχίσει το θεάρεστο έργο τους προς το πουθενά!
Εύγε είστε ακατανίκητοι!!!      
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γεν. Συνέλευση ΔΟΞΑΣ – 29-5-2016
Χτίζοντας μια ομάδα…
«ΔΟΞΑ» = Αθλητισμός-Πολιτισμός-Αλληλεγγύη
Σαν σήμερα 29 Μάιου 1453 έγινα η μεγαλύτερη επίθεση των Αγαρηνών και Αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη ας ελπίσουμε σήμερα να απελευθερωθεί η ΔΟΞΑ


Τα τελευταία χρόνια που άπαντες αρχίζουν να αναθεωρούν την ζωή μέσα από τα λάθη του παρελθόντος, τις προσπάθειες ανάδειξης τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, την ανυπαρξία οργανωτικής δομής της ΔΟΞΑΣ δηλαδή βάσης, στήριξης, υποδομής και θεμελίων, ο κόμπος για τους Καινουργιώτες όπως ήταν φυσικό έφτασε και στο ποδοσφαιρικό χτένι.


Οι ερασιτεχνικές ομάδες γενικότερα έχουν αρχίσει και αναθεωρούν πλέον τις οδούς που πορεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν αρχίσει κι αυτές να επιστρέφουν στις πατροπαράδοτες και πάντα επιτυχημένες συνταγές των παλαιών ετών. Ανάμεσα σε αυτούς πρέπει να κινηθεί πλέον και η ομάδα της ιστορικής «ΔΟΞΑΣ» Καινουργίου.
Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης που θα  αναλάβει μέσα από όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως οικονομικές, κοινωνικές, προσωπικές κ.λ.π.
Η οργάνωση δηλαδή των μικρών τμημάτων, το χτίσιμο δηλαδή των θεμελίων
Πριν όμως μιλήσουμε για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της ΔΟΞΑΣ, μπορούμε να δούμε και το παράδειγμα της αντρικής ομάδας, που με μετρημένες αλλαγές, με ουσιώδες κινήσεις, πρέπει να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο, χωρίς υπερβολές, που μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και να έχει μια αξιοπρεπή και πρωταγωνιστική εμφάνιση στην Β’ ΕΠΣΝΑ.
Όραμά μας: «Να Αλλάξαμε τη νοοτροπία για τον αθλητισμό, στέκι των παιδιών να είναι πλέον το γήπεδο…»
Να φτιάξουμε νέα αθλητικά και κοινωνικά πρότυπα στη νεολαία.
Η «ΔΟΞΑ» να γίνει ο φορέας που θα ενώνει, που θα θυμίσει στους παλιούς και να μάθουν οι νέοι την πραγματική ιστορία του χωριού. Να επαναφέρουμε τις χαμένες εικόνες μια εποχής, που ξεχάστηκαν από όλους.  


Με καλή και επιστημονική δουλειά κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες που θα παράγει περισσότερη… όρεξη και το αποτέλεσμα να είναι πιο δημιουργικό για όλους.
Τον φόρτο εργασίας θα τον επωμισθεί το νέο Δ.Σ. αποκλειστικά, αλλά η ομάδα πρέπει να γίνει υπόθεση, των μελών, της νεολαίας και όλων των ζωντανών συλλογικών φορέων.


«Να φτάσουμε τη «ΔΟΞΑ» εκεί που αξίζει, βάσει της ιστορίας και του ονόματός της, έξω από τα δεδομένα της αγοράς και των κάθε είδους συναλλαγών, για την ύπαρξη κινήτρων για τους αθλητές και τον κόσμο μας. Να επαναφέρουμε τον παλιό κόσμο στο γήπεδο.


Με παίκτες σημαία για την ομάδα, που η αγάπη τους για το σύλλογο να αποδεικνύεται κάθε φορά στον αγωνιστικό χώρο. Με παίκτες που θα δίνουν το παράδειγμα, τόσο στους νεοφερμένους όσο και στους πιτσιρικάδες, που είτε τώρα παίρνουν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής, είτε παρακολουθούν από την εξέδρα την ομάδα που θέλουν να γίνουν μέλη της,  να τιμήσουν όπως και να τιμηθούν από τη φανέλα της.


Για μια νέα σελίδα στην ιστορία της ΔΟΞΑΣ.
Δεν συμμεριζόμαστε την αντίληψη να μείνουμε κάμποσα χρόνια στην Β’ κατηγορία ΕΠΣΝΑ για να φτιάξουμε δήθεν ομάδα. Οι ομάδες χτίζονται με νίκες διότι οι ήττες φέρνουν απαισιοδοξία και αποστράτευση των φιλάθλων.
Δημιουργούμε και διευρύνουμε καλές σχέσεις με όλους τους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς.
Αξιοποιούμε όλους τους Καινουργιώτες χωρίς διακρίσεις.   
Επιλέγομε τον Συλλογικό τρόπο διοίκησης του σωματείου, που όλοι θα έχουν λόγο και ρόλο και όχι τον παραγοντισμό και τον εγωισμό του ενός ανθρώπου αρχή.


Οικονομικά θα στηριχθούμε σε όλους τους φίλους της ομάδας ενώ θα διεκδικούμε από την πολιτεία όσον μας αναλογούν με βάση την διαχρονική μας ιστορία, την προφορά σε πολλούς τομείς, και τον μακρόπνοο σχεδιασμό μας. Δεν θα αφήσουμε καμία πόρτα που δεν θα την χτυπήσουμε για τον σκοπό αυτό.
Θέλουμε ένα σωματείο των μελών και υστερότερα των φίλων χορηγών.
Άμεσα αναζητούμε τρόπους ανεύρεσης του ποσό των 20.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας. Η επαιτεία δεν αρμόζει στο Καινούργιο. Θα αξιοποιήσουμε πολλούς πρόσφορους τρόπους, όπως εκδηλώσεις, λαχνοί, προπώληση θέσεων διαρκείας των αγώνων, συλλεκτικά αναμνηστικά δώρα, χορηγοί, ΓΓΑ, Δήμος, προβολή επιχειρήσεων στο γήπεδο κ.α.


Τα ΘΕΣΤΙΑ δεν πρέπει να επιβαρύνουν τα υπόλοιπα τμήματα οικονομικά, το αντίθετο πρέπει να γίνεται, για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το τι πολιτισμό θέλουμε και με ποιους τρόπους και μέσα θα το επιτύχουμε. Τα πανηγύρια τέλος, ένας νέος αντισυστημικός πολιτισμός πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη.  
     
Το σημαντικό για μας θα είναι να κατορθώσουμε να έρθουν τα παιδιά στην ομάδα και να αλλάξουμε τη νοοτροπία ως προς τον αθλητισμό. Στέκι των παιδιών είναι πλέον θα είναι το γήπεδο, που η κοινότητα με τον Δήμο Αγρινίου φρόντισαν για την ανακατασκευή του, που ήδη είναι σε εξέλιξη. Άμεσα επείγει και η διαμόρφωση βοηθητικού γηπέδου, που πήραμε την υπόσχεση από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο για άμεση παρέμβαση.


Επανιδρύουμε το τμήμα Μπάσκετ της ΔΟΞΑΣ, με την αρωγή της «χρυσής» γενιάς των παιδιών του Καινουργίου, που  σήκωσαν ψηλά το άθλημα στο χωριό. Για το σκοπό αυτό θα ζητήσουμε τους αύλειους χώρους των σχολείων, όπως γίνεται στο Αγρίνιο, με τις ομάδας για προπονήσεις.
Ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων: ενδεικτικά Χαντ Μπώλ – κολυμβητικού – αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στα παλιά σφαγεία στη Λίμνη
Για τις υποδομές γίνεται αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για αθλητικές εγκαταστάσεις ΕΠΕΡΑ, ΕΣΠΑ κ.λ.π


ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΟΞΑΣ
Επειδή, λοιπόν, οι ομάδες δεν μπορεί να στηρίζουν την ύπαρξή τους αποκλειστικά στην παρουσία ενός ισχυρού μεγαλομετόχου, πρέπει να δουλέψουμε για το μέλλον, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα…
Στήριξη με αναλογικό προϋπολογισμό στα τμήματα του παιδικού εφηβικού κ.λ.π. στο ποδόσφαιρο, Μπάσκετα
Ιδρύουμε σε πρώτη φάση  Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΔΟΞΑΣ» σε συνεργασία με ακαδημία ποδοσφαίρου ΠΑΕ .
ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
Οι επιτυχίες της μεγάλης ομάδας της «ΔΟΞΑΣ» και ο συνολικός σχεδιασμός πρέπει να συνοδεύονται από καλές εγκαταστάσεις και σωστή δουλειά. Οργανωμένη και με πρόγραμμα.
Το σύνθημα όμως της προσπάθειας του χτισίματος της ιδανικής ομάδας για κάθε Καινουργιώτη, συνοδεύεται και από το «σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι»,
Γι’ αυτό θα δώσουμε βάση περισσότερο στο να εξελίξουμε τις ακαδημίες της ΔΟΞΑΣ, να ανοίξουμε την πόρτα σε περισσότερες ηλικίες, ξεκινώντας από τζούνιορ και 5-9 ετών, προπαίδων και την ύπαρξη εφηβικής ομάδας και τέλος παίδων που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΝΑ.  
Οι γονείς πρέπει να ανταποκριθούν στο νέο κάλεσμα, για την Καινούργια ΔΟΞΑ του Πολιτισμού του Αθλητισμού και της Αλληλεγγύης.


Εγώ θέλω να κάνω έκκληση προς την κοινωνία του Καινουργίου, όπου γης, προς όλους, είτε αυτοί είναι γονείς, είτε φίλοι της ομάδας, είτε φίλοι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, να αγκαλιάσουν τη νέα προσπάθεια του συλλόγου μας για να φτάσουμε όλοι μαζί τη ΔΟΞΑ εκεί που βρισκόταν κι εκεί που είναι η θέση της. Και επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους θα δηλώσουν ενδιαφέρων να μπουν υποψήφιοι για την δοκιμασία αυτού του Μαραθωνίου


Ενδεικτικά προτείνω:
  1. Διοικητική αναδιοργάνωση του Συλλόγου τόσο των τμημάτων όσο και της εκπροσώπησης
  2. Αγωνιστικά επιδιώκουμε την άμεση άνοδο της ομάδας στην Α’ ΕΠΣΝΑ
  3. Στήριξη των αθλητικών υποδομών-Ακαδημίες
  4. Δημιουργία βοηθητικού γηπέδου
  5. Επαναδραστηριοποίηση του τμήματος Μπάσκετ – Δρομολόγηση για χρηματοδότηση  κατασκευής κλειστού γηπέδου Μπάσκετ σε δημοτικό οικόπεδο του Καινουρίου.
  6. Αθλητικές εγκαταστάσεις υγρού στίβου στα παλιά σφαγεία Λίμνη Τριχωνίδα
  7. Ίδρυση τμήματος ΧΝΤ ΜΠΟΛ Γυναικών
  8. Πολιτισμός – αναδιοργάνωση των εκδηλώσεων Θέστια – νέες πολιτιστικές δράσεις κ.λ.π.
  9. Δημιουργία πολιτιστικής-αθλητικής λέσχης κ.α.


ΥΓ. 1. Δεν τους κλονίζει ούτε η δημοκρατία, ούτε η νομιμότητα παρά μόνο η βουλιμία και ο αγοραίος τσαμπουκάς.
2. Η απάντηση σε αυτή τη σήψη είναι η προσπέλαση…
….Κρίμα για τα νέα παιδιά του Καινουρίου
Κώστας Διον. Κορδάτος
Μέχρι χθες Μέλος της «ΔΟΞΑΣ»

Καινούργιο 29/05/2016

8 σχόλια:

  1. Κύριε Κορδάτε,όλα αυτά που λέτε είναι πολύ σωστά,τι είναι αυτό και ποιοι ε΄νια αυτοί οι οποίοι τα βρίσκουν λάθος αυτά που λέτε;
    Αυτά υποθετικά είναι τέλεια η πραγματικότητα όμως,όπως και οι συνθήκες είναι άλλες και πολύ δύσκολα μπορούν να γίνουν πράξη.Μακάρι όμως για το καλό των παιδιών να καθίσετε και να τα βρείτε όλοι όσοι ασχολείστε με την Δόξα.

    Με την παράκληση(kainourgiopress),να δημοσιευθεί.
    Με εκτίμηση
    Αθήνα 31-5-2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Κόρδάτο,πείτε τώρα δημόσια ,εσείς προσωπικά τι είστε διατεθιμένος να κάνετε για την Δόξα,εξηγείστε ενεργά τι μπορείτε σε επίπεδο πράξεων από αύριο να κάνετε,εκτός από προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μπερδευτεί,ιδρύεται κάποιο άλλο σωματείο;;;Δεν βγάζω άκρη τι γράφει ο συντάκτης;;
    Ποια νέα ΔΟΞΑ γράφει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε καθηγητα αφου ανεχεσται εναν αποφοιτο δημοτικου χωρις τροπους να διοικη την δοξα χωρις συμβουλους που να συμετεχουν στις αποφασεις του συλογου φταιτε εσεις αλαξτετα λοιπον και ο κοσμος θα βοηθηση την προσπαθεια αλλιως το μελον τις δοξας ειναι ζοφερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΑΞΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!ΜΠΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Κ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΞΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΠΟΤΕ.ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!